Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS:Posibil la finalul săptămânii vom avea un raport privind Cantacuzino, vaccinul sezonier în termen

Marţi, 13 Aprilie 2010 (15:36:47)

Un raport al Agenţiei Naţionale a Medicamentului privind Institutul Cantacuzino ar putea fi gata la sfârşitul săptămânii, iar producţia de vaccin antigripal sezonier nefiind afectată, întrucât Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a trimis încă tulpinile pentru produsul valabil în sezonul 2010-2011.

"În momentul de faţă, inspecţia ANM este la Cantacuzino. Se verifică sub aspectul standardelor ce s-a făcut şi ce ar mai fi de făcut pentru autorizare şi reautorizare. Producţia de vaccin antigripal sezonier nu este în pericol, întrucât OMS nu a trimis încă tulpinile pentru noul produs", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.

După ce Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) va finaliza analiza, va avea loc o întâlnire între conducerea Institutului Cantacuzino, ANM şi Ministerul Sănătăţii.

"Sigur ar mai fi probleme independente de Institutul Cantacuzino, cum ar fi cea legată de firma care răspunde de aprovizionarea cu apă sterilă purificată şi care am înţeles că ar veni abia săptămâna viitoare", a mai spus consilierul ministerial.

În legătură cu producţia de vaccin antigripal sezonier, Geza Molnar a arătat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a trimis încă tulpinile ce vor fi utilizate pentru noul produs valabil în sezonul 2010-2011, lucru care se întâmplă, de regulă, în luna mai.

"După ce vor fi primite tulpinile începe producţia de vaccin antigripal, de regulă în perioada mai-septembrie-octombire", a adăugat consilierul.

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a retras, în 8 februarie, Institutului Cantacuzino autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât i-a expirat standardul de bune practici de fabricaţie.

După această decizie, Institutul Cantacuzino s-a angajat ca, până în 15 aprilie, să finalizeze o serie lucrări, dar şi de reverificări a parametrilor de lucru la liniile de productie a vaccinurilor BCG şi pandemic, ANM dând asigurări instituţiei ca va elibera autorizaţia de fabricaţie dacă aceste măsuri vor fi realizate.

Planul de măsuri are ca termen de finalizare 15 aprilie şi vizează o serie de lucrări la instalaţiile de apă şi aer, la echipamentele de monitorizare aer/apă/temperatură, mici lucrări de infrastructură, dar şi o serie de reverificări a parametrilor de lucru la cele 2 linii de producţie ale vaccinurilor anti –tuberculoză şi pandemic.

Guvernul a alocat, la începutul lunii martie, Institutului Cantacuzino fonduri totale de un milion lei pentru finalizarea lucrărilor şi reverificarea parametrilor de lucru, care să permită instituţiei ca, până la 15 aprilie, să obţină avizele necesare pentru continuarea activităţii, inclusiv pentru producerea vaccinurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS:Posibil la finalul săptămânii vom avea un raport privind Cantacuzino, vaccinul sezonier în termen.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS:Posibil la finalul săptămânii vom avea un raport privind Cantacuzino, vaccinul sezonier în termen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei