Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Joburile oferite românilor în străinătate au scăzut în martie cu 40 la sută

Marţi, 13 Aprilie 2010 (14:10:17)

Joburile oferite românilor în străinătate au scăzut în luna martie cu 40 la sută, Grecia menţinându-se în continuare pe primul loc ca ţară angajatoare, potrivit unui studiu realizat de Balaur.ro pentru luna aprilie.

Potrivit analizei ofertei online de locuri de muncă pentru luna aprilie, joburile oferite românilor din strănătate au scăzut semnificativ, ţările cu cele mai mari scăderi în ce priveşte locurile de muncă pentru români fiind Cehia (-74,7%), Germania (-36,8%) şi Statele Unite (- 42,5%), se arată într-un comunicat al Balaur.ro.

Grecia se menţine în continuare pe primul loc ca ţară angajatoare, cu o creştere de 11,5 la sută, arată indicele Balaur.ro.

În ce priveşte piaţa de locuri de muncă din România, analiza ofertei online arată că domeniul Publicitate/PR a crescut semnificativ, cu 40,5 la sută, urmat de Marketing cu 32,5 la sută.

Singurul domeniu care a înregistrat o scădere în această lună este Educaţie/Artă/Cultură, cu 6,1 la sută. Cu toate acestea, faţă de nivelul din decembrie 2009, există aproape de 2,5 ori mai multe joburi în această arie.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menţinut. Pe primele locuri se situează în continuare Vânzări/Comerţ, IT/Telecomunicaţii şi Finanţe/Contabilitate/Asigurări. Toate trei au înregistrat creşteri de peste 15 la sută.

Ca locuri de muncă pe cap de locuitor Bucureşti este în continuare pe locul unu, distanţându-se faţă de celelalte judeţe. Numărul ofertelor la mia de locuitori este in continuă creştere: de la 3,50 cât era la 1 februarie la 3,81 la 1 martie, iar acum la 5,08. Pe locul doi se află judeţul Timiş cu 2,82 oferte la mia de locuitori.

Studiul balaur.ro a fost făcut pe un eşantion de joburi provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 73 la sută.

Indicele Balaur.ro furnizează date despre trendurile de recrutare online din România. Lansat în decembrie 2009, indicele se bazează pe analiza anunţurilor de recrutare culese dintr-o selecţie reprezentativă de site-uri de selecţie. Indicele locurilor de muncă online va fi calculat lunar, urmărind să studieze variaţia ofertei pe piaţa locurilor de muncă din România. Indicele monitorizează oportunităţile de angajare din România şi străinătate adresate românilor la nivel naţional şi pe judeţe. În această lună, numărul total de anunţuri a crescut cu cinci la sută, de la 26.715 la 28.018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Joburile oferite românilor în străinătate au scăzut în martie cu 40 la sută.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joburile oferite românilor în străinătate au scăzut în martie cu 40 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei