Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2010 - Anul XV, nr. 50 (4341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc acuză PSD de ipocrizie în ceea ce priveşte atacarea la CC a Statutului Funcţionarilor

Marţi, 2 Martie 2010 (18:18:11)

Premierul Emil Boc acuză PSD de ipocrizie, criticând decizia acestui partid de a ataca la Curtea Constituţională proiectul Statutului Funcţionarilor Publici şi amintind că deputatul PSD Mircea Duşa a iniţiat, alături de PDL, un proiect care a stat la baza Ordonanţei 37.

"E dreptul Opoziţiei să facă demersurile pe care le consideră necesare. Dar nu pot să nu observ ipocrizia PSD-ului, domnul Duşa, dacă am înţeles bine, fiind cel care a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională, uitând că domnia sa a iniţiat, când PSD-ul era la guvernare, un proiect care a stat apoi la baza Ordonanţei 37 cu privire la deconcentrate. Acum noi nu facem altceva decât să respectăm decizia Curţii Constituţionale şi să punem în acord textul legii cu decizia Curţii, adică de a ne întoarce la funcţia publică şi la funcţionarii publici" a afirmat, marţi, la Ploieşti, premierul Emil Boc.

Totodată, Emil Boc a acuzat PSD că "una a spus când era la guvernare, iar altceva încearcă să spună acum, în opoziţie".

"Practic, ei încearcă să conserve spiritul proiectului de lege pe care l-au iniţiat (...) Curtea n-a fost de acord cu acest principiu regăsit după aceea în Ordonanţa 37, astfel încât acum se pune accent pe funcţia publică. Important este că legea a fost adoptată de Parlament şi suntem în acest moment în acord cu decizia Curţii Constituţionale, mai rămân de parcurs cele două etape procedurale, finalizarea controlului Curţii şi promulgarea de către preşedintele României", a afirmat Emil Boc.

Întrebat ce se va întâmpla cu acei angajaţi ai direcţiilor deconcentrate care ocupă în prezent funcţii fiind impuşi pe criterii politice, premierul a răspuns că cei care îndeplinesc condiţii pentru a fi funcţionari publici vor da concurs şi vor intra în corpul funcţionarilor publici. În ceea ce-i priveşte pe cei care au câştigat în instanţă posturile din deconcentrate, Emil Boc a spus că aceştia se vor supune aceloraşi reguli, respectiv dacă vor îndeplini criteriile prevăzute de lege şi vor participa la concurs pot rămâne pe funcţii.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 172 de voturi "pentru", nici un vot "împotrivă" şi nici o abţinere, proiectul legii privind Statutul funcţionarilor publici, în absenţa deputaţilor PSD şi PNL.

Deputaţii PSD şi PNL nu au participat la şedinţă în semn de protest faţă de faptul că acest proiect ar fi fost introdus neregulamentar pe ordinea de zi a plenului, iar raportul Comisiei de administraţie a fost întocmit "neregulamentar".

PNL şi PSD au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională acest proiect pentru încălcarea prevederilor parlamentare şi regulamentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc acuză PSD de ipocrizie în ceea ce priveşte atacarea la CC a Statutului Funcţionarilor.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc acuză PSD de ipocrizie în ceea ce priveşte atacarea la CC a Statutului Funcţionarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei