Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2010 - Anul XV, nr. 50 (4341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

PSD acuză CJ că achiziţionează cea mai scumpă maşină de curăţat cartofi din lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni ai PSD îi acuză pe colegii lor de la PD-L şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de „dispreţ şi bătaie de joc în alocarea fondurilor publice”.

Consilierul Ovidiu Milici a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, lista obiectivelor de investiţii finanţate din bugetul propriu al judeţului Suceava, pe anul 2010, aprobat cu votul consilierilor PD-L în şedinţa deliberativului, de săptămâna trecută. Potrivit acesteia, Consiliul Judeţean a alocat 35.000 de lei (peste 8.300 de euro) pentru o maşină de curăţat cartofi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava (Şcoala Specială din Burdujeni), 15.000 de lei (150 de milioane de lei vechi) pentru achiziţia a două frigidere la aceeaşi unitate de învăţământ, precum şi 8.100 de lei pentru o canapea la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Milici a declarat că nu contestă necesitatea achiziţiei acestor echipamente, dar a arătat că i se pare exagerat să se dea 81 de milioane de lei vechi pentru o canapea, 75 de milioane de lei vechi pentru un frigider sau peste 8.300 de euro pentru o maşină industrială de curăţat cartofi, în condiţiile în care cea mai ridicată ofertă a firmelor de profil nu depăşeşte 2.500 de euro. 

 

Milici propune expunerea maşinii de curăţat cartofi în locul oului uriaş

„Avem serioase semne de întrebare asupra preţului acestor echipamente. Domnul Flutur spune că face economii la kilogramul de păstârnac, dar, în acelaşi timp, cumpără o maşină de curăţat cartofi de 350 de milioane de lei. M-am documentat şi am constatat că cea mai scumpă maşină de curăţat cartofi din lume nu depăşeşte 2.500 de euro. Dacă administraţia locală şi judeţeană tot vrea să mute oul gogoman de pe esplanada Casei Culturii, le propunem ca pe amplasamentul lăsat liber, timp de o săptămână, să fie expusă maşina de curăţat cartofi, care bate recordul mondial la preţ. Vrem ca timp de o săptămână sucevenii să admire cea mai scumpă astfel de maşină din lume. Iată cum se fac economii şi cum este cheltuit banul public la Consiliul Judeţean”, a declarat Milici.

Acesta a mai precizat că aleşii judeţeni ai PSD nu au votat bugetul cu aceste achiziţii, însă a fost adoptat fără probleme cu votul consilierilor judeţeni ai PD-L, care au majoritatea şi care nu au ţinut cont de obiecţiile social-democraţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD acuză CJ că achiziţionează cea mai scumpă maşină de curăţat cartofi din lume.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
PSD acuză CJ că achiziţionează cea mai scumpă maşină de curăţat cartofi din lume4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CORECT? trimis de
( 2 mar 2010, 13:39:31
Cum sa coste atatia bani o masina de curatzat cartofi ...sunt nebuni la cap?
2.   Sa pare ca lectia... trimis de
( 2 mar 2010, 16:59:40
N-as vrea sa cred ca lectia abuzurilor predata timp de mai multe legislaturi in judetul nostru a fost insusita cu exactitate de actuala conducere. Nu se poate sa nu reamintim abuzurile si incalcarile grave ale legii, de pana la venirea actualei administratii judetene, in cumpararea de case pentru copii de la scolile speciale, cand pentru un apartament sau o casa cumparate de Directia pentru Protectia Copilului, a fost platit pret dublu si chiar triplu fata de pretul pietei din acea perioada. De ce nu se-nvata din greselile din trecut, de ce sunt copiate acele metode???
3.   Ma distrez trimis de
( 2 mar 2010, 18:47:28
Masina de curatat bani...
4.   Pai sa curete aia de la psd barabulele... trimis de
( 2 mar 2010, 19:48:48
...daca nu au altceva de facut.Si asta e un fleac - din moment ce avem bani de expus oua in tirg de ce sa nu ne permitem si una de belit (?) ...barabule of course ca doar miine poimiine sintem metro si mai cum ) aaaaa metrosexuali.Si nu in ultimul rind psddistii sa cheme popii sa o sfinteasca nu de alta da chiar cu lumina ce se aduce din israel ca la noi nu prea sint chibrituri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei