Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2010 - Anul XV, nr. 50 (4341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victor Ponta a cerut control financiar pe modul cum s-au cheltuit banii PSD în ultimii cinci ani

Marţi, 2 Martie 2010 (14:04:40)

Liderul PSD, Victor Ponta, a cerut realizarea unui control financiar la cheltuielile predecesorului său, Mircea Geoană, din ultimii cinci ani, întrucât partidul nu are nici un leu în conturi, dar a acumulat datorii enorme, scrie "Jurnalul Naţional".

Conform cotidianului citat, după alegerile prezidenţiale, în cadrul BPN al PSD s-a discutat despre o datorie de aproximativ 2 milioane de euro rămasă din campania lui Mircea Geoană, însă Victor Ponta a constatat că gaura din bugetul PSD este mult mai mare şi nu a fost produsă doar de campania pentru prezidenţiale, ci pe tot parcursul celor cinci ani de mandat ai predecesorului său.

Întrebat de "Jurnalul Naţional" la cât se ridică în acest moment datoriile PSD, preşedintele partidului, Victor Ponta, a declarat că a avut o discuţie cu trezorierul partidului, Aristide Roibu, dar acesta nu a putut să îi prezinte o situaţie clară.

"Am discutat cu Roibu şi nu a putut să îmi spună câte datorii sunt şi de unde vin ele. Situaţia este foarte complicată, în fiecare zi vin tot felul de creditori şi cer bani, dar nu ştim pentru ce trebuie să plătim banii ăştia", a explicat Victor Ponta.

Liderul social-democrat a spus că a decis, împreună cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, să angajeze o firmă de audit financiar (menţionând firma "Germanischer Lloyd Romania"), care să controleze modul în care s-au cheltuit banii în ultimii cinci ani, adică de când Mircea Geoană a preluat preşedinţia partidului, după Congresul din 2005.

"Nu este vorba numai despre datoriile din campania prezidenţială, facem un audit pe ultimii cinci ani, să vedem unde s-au dus banii şi pentru ce", a explicat Victor Ponta. El a precizat că "în conturile PSD sunt 0 lei şi sunt o mulţime de datorii", adăugând că, în urma auditului financiar, fostul preşedinte al PSD va trebui să dea nişte explicaţii.

"Mircea Geoană o fi crezând că o să aduc eu bani de acasă?", a întrebat, ironic, noul preşedinte al PSD, citat de "Jurnalul Naţional".

La rândul său, fostul preşedinte social-democrat Mircea Geoană a declarat că datoria rămasă de pe urma campaniei sale prezidenţiale este mai mică de 2 milioane de euro şi că este "accesibilă". "E o datorie ceva mai mică de 2 milioane de euro, este accesibilă", a explicat Geoană. El l-a indicat ca responsabil cu oferirea explicaţiilor pe Viorel Hrebenciuc. "El s-a ocupat de bani, că a fost şeful campaniei", a spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta a cerut control financiar pe modul cum s-au cheltuit banii PSD în ultimii cinci ani.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victor Ponta a cerut control financiar pe modul cum s-au cheltuit banii PSD în ultimii cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei