Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2010 - Anul XV, nr. 49 (4340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană, despre decizia CExN privind preşedinţia Senatului: E vorba de respectarea unei reguli

Luni, 1 Martie 2010 (17:51:46)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, că apreciază gestul colegilor săi care i-au dat un vot de încredere pentru a ocupa în continuare această funcţie, menţionând că este vorba despre "respectarea unei reguli şi a unei normalităţi".

"Eu apreciez gestul colegilor mei, dar aici este vorba despre respectarea unei reguli şi a unei normalităţi în această ţară. Pentru a creea o stabilitate la nivelul funcţiilor din statul român s-a aplicat întotdeauna regula ca, la început de legislatură, să fie aleşi preşedinţii celor două Camere pe durata întregului mandat, indiferent de schimbările eventuale de majorităţi care pot să survină în viaţa politică a ţării noastre", a subliniat social-democratul.

El a dat asigurări celor care urmăresc cu interes la fenomenul politic românesc că îşi va face datoria în această funcţie, care este a doua funcţie în statul român.

"Este o funcţie care, într-adevăr, revine PSD-ului şi o voi reprezenta ca atare (...). Înţeleg să-mi îndeplinesc obligaţiile de preşedinte al Senatului în interesul general românesc", a mai spus fostul preşedinte al PSD.

Mircea Geoană a mai arătat că atunci când va fi vorba despre teme de natură de interes public general nu va ezita să susţină inclusiv "iniţiative din alte zone şi alte orizonturi politice".

"Cred că această instituţie a statului român are o menire de a asigura echilibrul în stat şi de a asigura o platformă de dezbatere publică şi democratică ce, într-adevăr, să permită păstrarea unui just echilibru. Dacă, în această logică, ne-am putea gândi că la fiecare schimbare de majoritate să schimbăm şi preşedintele celor două Camere, cred că am crea un sentiment de instabilitate deosebit de puternic în ţara noastră", a opinat el.

"Senatul are regulile sale, există azi o majoritate în Senat, care, evident, prin vot poate să-şi impună voinţa şi voi avea deplinul respect pentru obligaţiile care îmi revin ca al doilea om în stat şi ca cel care trebuie să reprezinte în plan internaţional această instituţie fundamentală democratică", a mai declarat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că membrii Comitetului Executiv Naţional (CExN) au reconfirmat decizia luată de Biroul Permanent Naţional (BPN) în urmă cu o săptămână de a-l sprijini pe Mircea Geoană la preşedinţia Senatului.

Ponta a precizat că membrii CExN au fost de acord ca PSD "să facă tot ceea ce este necesar" pentru a păstra funcţia de preşedinte al Senatului pentru un membru de partid, anume Mircea Geoană.

"Nu vreau, atât cât sunt preşedinte al acestui partid, şi colegii mei au fost cu toţii de acord cu acest lucru, să repetăm greşeala din 2006, când am pierdut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care fusese obţinută prin voturile pe care oamenii le dăduseră pentru parlamentarii noştri", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană, despre decizia CExN privind preşedinţia Senatului: E vorba de respectarea unei reguli.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană, despre decizia CExN privind preşedinţia Senatului: E vorba de respectarea unei reguli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei