Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2010 - Anul XV, nr. 49 (4340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzii

Spray paralizant, o bâtă de baseball şi un cuţit, armele studenţilor criminali de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crima comisă de studenţii suceveni Alina Mihaela Horeanu şi Vlad Irimia Scurtu nu a fost un accident, o acţiune spontană, aşa cum au lăsat de înţeles avocaţii acestora. Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au ajuns la concluzia că totul a fost premeditat, iar în motivarea condamnării pronunţate în cazul celor doi au şi explicat motivele care exclud varianta unui „omor spontan”.

 

Chiar dacă atât Alina Mihaela Horeanu, cât şi Vlad Irimia Scurtu au negat că au pus la cale uciderea lui Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani, magistraţii ieşeni sunt convinşi că lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel.

"La stabilirea faptului că acţiunea celor doi a fost premeditată prezintă relevanţă şi obiectele folosite de inculpaţi la săvârşirea faptei, aceştia având din faza incipientă asupra lor un spray paralizant, o bâtă de baseball şi un cuţit la îndemână", au precizat judecătorii în motivarea sentinţei.

Magistraţii au mai ajuns la concluzia că Horeanu şi Scurtu au avut discuţii prealabile despre acest subiect, ceea ce denotă o pregătire prealabilă.

"Pregătirea psihică a inculpatei Horeanu, chiar dacă a fost negată de aceasta, a existat (chiar şi indirect) prin «reflecţia - hotărârile - discuţiile» cu co-inculpatul Scurtu - acceptând împreună ideea sfârşirii relaţiei cu victima şi «obţinerea de bani de la aceasta»", au arătat magistraţii Curţii de Apel Iaşi.

Totodată, s-a dispus confiscarea sumei de 1.000 de euro de la Alina Mihaela Horeanu şi Vlad Irimia Scurtu, bani proveniţi din vânzarea maşinii fostului director de vânzări al firmei Mapamond SRL Botoşani. Sucevencei i-au fost confiscate două telefoane mobile, dar i s-a înapoiat o cutie din metal de la bomboane de ciocolată, iar familiei acesteia i s-a restituit calculatorul.

 

43 de ani de închisoare pentru Horeanu şi Scurtu

Crima care i-a avut în prim-plan pe cei doi suceveni s-a petrecut în februarie 2007, într-un apartament din cartierul ieşean Nicolina.

Cei doi l-au atras pe Daniel Mancaş la Iaşi, unde l-au omorât după ce l-au lovit cu o bâtă de baseball şi un cuţit.

Horeanu a recunoscut că l-a lovit pe Mancaş cu o bâtă, iar acesta i-a smuls obiectul din mână. În urma altercaţiei, Scurtu i-ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit lui Mancaş. Cei doi suceveni au decis să scape de cadavrul lui Daniel Mancaş. Împreună cu alţi doi prieteni, sucevenii au pus cadavrul în portbagaj şi l-au transportat tocmai în pădurea de la Ilişeşti, pe drumul spre localitatea Ciprian Porumbescu.

Pentru a fi siguri că nimeni nu va găsi corpul neînsufleţit al lui Mancaş, cei patru au cumpărat pământ de flori şi s-au întors la Ilişeşti. Aici au stropit corpul cu trei-patru pungi de clor şi au turnat pământul peste el. Totul a ieşit la iveală câteva luni mai târziu, la sfârşitul lui aprilie, când autorii faptei au fost prinşi de poliţişti. Între timp, cei doi au fost trimişi în judecată, iar primele două instanţe i-au condamnat la pedepse grele pe studenţii criminali. Alina Mihaela Horeanu trebuie să stea după gratii 20 de ani, în timp ce Vlad Irimia Scurtu a fost condamnat la 23 de ani de închisoare. Cei doi mai au posibilitatea de a înainta recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spray paralizant, o bâtă de baseball şi un cuţit, armele studenţilor criminali de la Suceava.
 Vizualizări articol: 3180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Spray paralizant, o bâtă de baseball şi un cuţit, armele studenţilor criminali de la Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei