Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2010 - Anul XV, nr. 49 (4340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă în curs

Valutistul Hriţcu şi cumnatul său, testaţi cu detectorul de minciuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimele date ale anchetei în cazul dublului asasinat de la Siret conduc tot mai multe la ideea că mobilul nu a fost reglarea de conturi, ci un jaf care a scăpat de sub control. Nici modul în care au acţionat autorii, urmele lăsate în apartament, şi nici măsurile de precauţie de dinainte şi de după momentul comiterii faptei nu duc la concluzia că ar fi vorba de nişte profesionişti. Nu este exclusă total nici varianta unei reglări de conturi, dar informaţiile care duc spre această pistă devin tot mai subţiri.

 

Varianta potrivit căreia jaful rămâne cea mai plauzibilă explicaţie a dublului asasinat căruia i-au căzut victime Carmen Hriţcu, de 39 de ani, şi fiica acesteia de numai 6 anişori, Raluca Hriţcu, a prins contur serios după testul cu detectorul de minciuni.

Potrivit unor surse judiciare, atât Vasile Hriţcu, soţul şi tatăl îndoliat, cât şi cumnatul acestuia, Vasile Huzdup, de la locuinţele căruia poliţiştii au ridicat mai multe bunuri şi în jur de 80.000 de euro adunaţi din contrabanda cu ţigări, au răspuns sincer la întrebările relevante ale testului cu aparatul poligraf.

În aceste condiţii, supoziţiile care îl dădeau pe Vasile Hriţcu drept membru al unei reţele de contrabandă cu ţigări şi ţeapa care le-ar fi tras-o partenerilor de afaceri prin neplata unor transporturi par să nu mai stea în picioare.

Tot astfel a fost eliminată şi varianta ca valutistul să-i fi turnat pe alţi indivizi din Siret care se ocupau cu traficul de ţigări şi care în ultima perioadă au suferit pierderi importante în urma unor acţiuni bine direcţionate ale poliţiştilor.  

De altfel, la scurt timp după ce şi-a găsit soţia şi fiica împuşcate în cap, Vasile Hriţcu a susţinut foarte convins că tragedia are la bază un jaf şi nimic altceva.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, valutistul din Siret a recunoscut că a fost supus testului cu detectorul de minciuni. Vasile Hriţcu a negat că ar fi avut vreo legătură cu afacerile cumnatului său şi a menţionat doar că „aveam doar grija mea şi a familiei mele”.

 

S-a cerut ajutor de la ucraineni

Informaţiile potrivit cărora indivizii care le-au împuşcat pe Carmen şi Raluca Hriţcu sunt cetăţeni ucraineni devin din ce în ce mai certe.

În speranţa că vor găsi sprijin din partea autorităţilor statului vecin, mai mulţi şefi din Poliţia Română, inclusiv comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, s-au deplasat la Cernăuţi pentru a pune la punct detaliile extrădării autorilor dublului asasinat de la Siret, în cazul în care aceştia vor fi prinşi.

În paralel, fiecare persoană care intră şi iese din România este monitorizată atent, iar poliţiştii de frontieră verifică dacă semnalmentelor celor doi suspecţi se regăsesc în fizionomia cuiva.

Un pas important în mersul anchetei este acela că s-a reuşit stabilirea profilului ADN şi a amprentelor descoperite în casa familiei Hriţcu, iar în cazul în care autorităţile din Ucraina vor colabora cu cele din România şi ni-i vor trimite pachet pe suspecţi, dosarul ar putea fi elucidat cu uşurinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutistul Hriţcu şi cumnatul său, testaţi cu detectorul de minciuni.
 Vizualizări articol: 7922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 14 voturi
Valutistul Hriţcu şi cumnatul său, testaţi cu detectorul de minciuni4.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 1 mar 2010, 11:10:07
testul la poligraf nu este recunoscuta drept proba in instanta. asa ca ....
1.1  RE: :)) trimis de
( 1 mar 2010, 17:40:00
Nu asta este scopul testului...
2.   Obiectul crimei trimis de
( 1 mar 2010, 11:50:20
retea de falsificatori de grivni ,aia mai smecheri sau ascuns la parnaie, asta mai fraier sufera ; ia verificati putzin conturile parintilor lui Hritcu!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei