Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL retrage din Parlament cererea privind urmărirea penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling

Miercuri, 3 Februarie 2010 (14:28:48)

Liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, şi-a retras, miercuri, solicitarea adresată Comisiei juridice privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling.

Toader a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că doreşte să retragă adresa cu numărul 16/596 din data de 6 iunie 2009 depusă la Comisia juridică privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva deputatului PNL Călin Popescu Tăriceanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale, de abuz în serviciu contra intereselor publice, privind existenţa unui contract între statul român şi Compania Sterling Resources LTD.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a precizat că Toader şi-a retras această cerere deoarece nu Parlamentul trebuie să stabilească cine este vinovat, ci sunt organe competente pentru acest lucru.

PDL a solicitat anul trecut începerea urmăririi penale a fostului premier, pe motiv că acesta ar fi săvârşit infracţiuni de subminare a economiei naţionale şi de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Camera Deputaţilor a aprobat, în iulie 2009, o hotărâre prin care solicita Guvernului şi celorlalte autorităţi executive să analizeze propunerile comisiei de anchetă în cazul Sterling şi aşteapta un raport din partea comisiei juridice privind începerea urmăririi penale a fostului premier Tăriceanu. Potrivit hotărârii adoptate de deputaţi, Comisia juridică trebuie ca, în termen de 15 zile, să elaboreze un raport privind începerea urmăririi penale a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

Guvernul a finalizat ancheta în cazul Sterling şi a decis să sesizeze Parchetul asupra raportului, care arată că înţelegerea cu firma canadiană a fost prelungită pentru a evita licitaţiile şi îi indică drept responsabili pe foştii şefi ANRM, fostul şef al SGG şi un fost secretar de stat din Finanţe.

"Controlul a evidenţiat modificări aduse contractului iniţial prin acte adiţionale semnate de Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM), prin preşedintele Mihail Ianăş (actul adiţional 1-7), prin preşedintele Maria Iuliana Stratulat (actul adiţional 8-10) şi prin preşedintele Bogdan Găbudeanu (actul adiţional 11), care privesc prelungiri ale duratei contractului, fără verificări ale stadiului îndeplinirii faptice a obligaţiilor asumate, pentru a se evita rezilierea şi realizarea de licitaţii. Verificările au relevat şi modificări ale partenerilor de contract şi nerespectări ale legislaţiei în vigoare legat de atribuirea de contracte şi de adoptarea actelor normative de către Guvernul Tăriceanu", se arăta în raportul redactat de Corpul de Control.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL retrage din Parlament cererea privind urmărirea penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PDL retrage din Parlament cererea privind urmărirea penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei