Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


A murit un coleg drag de-al Elenei Ceauşescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sfârşit, lunea trecută a fost tratat cu ştreang verişorul drag al lui Saddam Hussein, vinovat printre altele de genocidul gazos ce-a dus la pieirea a 182.000 de kurzi, în 1988. „Ali Chimicul”, purtător, ca şi celebrul său văr, al unei mândre opritoare de muci (n.n. numele de alint dat mustăţii), şi-a câştigat porecla nu pentru că mirosea îngrozitor, ci fiindcă a ales arma chimică pentru a-şi pune în aplicare masacrul, care probabil a constituit lucrarea sa de doctorat în chimie.
Corect era ca „Ali Chimicul” să nu să fi fost expediat pe lumea cealaltă printr-o unică ataşare de frânghie. Corect ar fi ca el să fi fost spânzurat, apoi resuscitat, după aia din nou spânzurat, iarăşi înviat... şi tot aşa. Şi tot aşa, de 182.000 de ori, câte o dată pentru fiecare victimă din genocidul pe care l-a înfăptuit. Se vede însă că arabii şi-au terminat creativitatea odată cu basmul „1001 de nopţi”, aşa că ce să le mai cerem. Chiar şi atentatele extremiştilor beduini, exportate generos în toată lumea, au intrat într-o stereotipie care te face să caşti, doar gândindu-te la ele.
Doctoratul lui Ali în chimie, acuzaţia de genocid ce i s-a adus cât şi rudenia sa cu un dictator celebru, toate mi-au reîmprospătat-o în minte pe-o chimistă consoartă de dictator, acuzată şi ea de genocid: Elena Ceauşescu. Genocidul Elenei şi-al soţului s-a cifrat, potrivit Tribunalului Militar constituit la 25 decembrie 1989, la 60.000 de victime. O treime din ce i s-a pus în cârcă lui Ali Chimicul. Unii poate sunt de părere că şi soţii Ceauşescu ar fi meritat împuşcaţi o dată, apoi înviaţi, după care din nou împuşcaţi... şi tot aşa, de 60.000 de ori.
Bine că lucrurile nu s-au petrecut astfel, fiindcă totalul de 60.000 de morţi s-a dovedit ulterior umflat rău, de vreo 60 de ori. Aşa încât, oarecum corect, Nicolae şi Elena au fost executaţi o singură dată.
Dar alta era ideea: le invidiem noi, dar grea viaţă mai au şi săracele rubedenii de dictatori!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit un coleg drag de-al Elenei Ceauşescu.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
A murit un coleg drag de-al Elenei Ceauşescu3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei