Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lecţia de religie

Despre încrederea în Dumnezeu

Dumnezeu îi binecuvântează şi nu-l abandonează niciodată pe cel care are încredere în El; El nu îngăduie ca el să piară. Dar pe cei care cred că Dumnezeu există, fără însă să aibă încredere în El, pentru că inima lor le spune că ei nu merită ajutorul lui Dumnezeu, Dumnezeu nu îi ajută, pentru că ei nu au încredere în El, ci doar în propriile lor forţe şi în propriile lor mijloace, pe care le consideră intangibile şi sacre, spunând: "Vai! Omule, ajută-te tu însuţi dacă vrei să fii ajutat, căci fiecare om este propriul lui stăpân şi trebuie să aibă grijă d e el însuşi; atât timp cât el s-a ajutat singur, nu se mai pune problema să ajute pe altcineva".

 

Nu vă preocupaţi doar de voi înşivă

Dar Eu vă spun: voi veţi fi abandonaţi de Dumnezeu şi veţi fi lipsiţi de ajutorul Său, care vine la sfârşit, dacă voi vă preocupaţi doar de voi înşivă la început. Căci Dumnezeu nu a creat oamenii din egoism, ci din iubire pură; astfel, în om totul trebuie să corespundă iubirii care i-a dat viaţă.
Dacă voi trăiţi şi acţionaţi fără iubire şi fără încredere în Dumnezeu, atunci veţi schimba în infern cerul dinlăuntrul vostru; vă veţi depărta de Dumnezeu şi servitorii infernului nu vor scăpa ocazia să vă dea în final răsplata, adică moartea prin mânia lui Dumnezeu.

 

Iubirea lui Dumnezeu este opusă iubirii lumii

Abandonaţi iluzia ridicolă şi stupidă că Eu am venit să aduc, prin intermediul vostru, pacea oamenilor de pe acest pământ; Eu am venit să aduc sabia.
Înţelegeţi-Mă bine, Eu am venit pentru a-l ridica pe fiul flexibil împotriva durităţii prea adeseori inflexibilă a tatălui, pe fiica modestă împotriva mamei dominatoare, pe nora blândă şi amabilă împotriva soacrei egoiste şi geloase. Da, omul va avea duşmani chiar pe cei din propria lui casă!
Adevăr, adevăr vă spun, cel care-şi iubeşte tatăl sau mama mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu îşi asumă, pentru a Mă urma sarcina sa care îi apasă pe umeri, precum crucea romană, nu este vrednic de Mine şi nu-şi va găsi locul în Împărăţia lui Dumnezeu.

 

Cel care caută viaţa acestei lumi pierde viaţa veşnică

Adevăr, adevăr vă spun, cel care caută viaţa acestei lumi, o găseşte uşor, dar pierde viaţa veşnică şi Eu nu-l voi trezi la viaţa veşnică în ziua Judecăţii de apoi, după ce-şi va părăsi trupul, ci îl voi arunca în infern pentru moartea veşnică.
Dar cel care nu caută viaţa acestei lumi, ci o alungă dintr-o iubire adevărată pentru Mine, va găsi viaţa veşnică. Căci Eu îl voi trezi în ziua morţii trupului său, care va fi ziua judecăţii şi ziua unei vieţi noi în lumea spiritului, şi îl voi conduce în Împărăţia Mea eternă. Voi pune pe capul său coroana înţelepciunii eterne şi a iubirii indestructibile; atunci el va domni de-a pururi împreună cu Mine şi cu toţi îngerii cerului nesfârşit, atât peste lumea sensibilă (astrală) cât şi peste lumea spirituală.

 

(sursa: http://www.j-lorber.com/Romania)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre încrederea în Dumnezeu.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Despre încrederea în Dumnezeu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gindul trimis de
( 3 feb 2010, 21:06:54
In fiecare clipa si in fiecare ceas ar trebui sa ne gindim ca este cineva care ne vede, ne aude, ne stie cu tot ce facem, ce gindim, ce spunem, si sa avem grija sa nu mintim, sa nu uram, sa nu clevetim , sa nu judecam pe altii inainte de a ne judeca pe noi insine, sa incercam sa fim buni si mai ales sa iubim, pentru ca D-zeu inseamna Dragoste. Dar ce vorbesc eu! E f.. greu, cred ca omenirea a ajuns deja pa panta cealalta, a coboririi catre infern si nu se poate opri...
2.   Increderea trimis de
( 3 feb 2010, 21:13:48
Ce este increderea?... este credinta, si se spune in Sf. Evanghelie ca cine are un gram de credinta va putea misca muntii cu gindul si trece marea cu piciorul, dar ce inseamna oare un gram de credinta in fata lui D-zeu creatorul, daca la el, miia de ani de la noi este ca o zi si o straja de-o noapte..inseamna mult. Trebuie sa perseveram in credinta, cum spuneam, sa vorbim mereu cu D-zeu, sa avem incredere ca, tot ce ni se intimpla nu este intimplator, si perseverind vom avea si rezultatele....
2.1  RE: Increderea trimis de
( 4 feb 2010, 00:27:28
descreierat-o nu ai altceva m-ai bun de facut,decat sa ....freci ... lumea la cap?
3.   ... trimis de
( 3 feb 2010, 21:15:49
Doamne ajuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei