Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investigaţii

Flutur cere DSP să afle „situaţia reală” a evoluţiei gripei cu virus AH1N1 în Ucraina

Miercuri, 3 Februarie 2010 (16:58:58)

Consiliul Judeţean Suceava s-a arătat, miercuri, preocupat de situaţia îmbolnăvirilor de gripă cu virus AH1N1, îndeosebi în zonele de la frontiera cu Ucraina, Rădăuţi şi Siret. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, i-a solicitat directorului DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, ca în baza colaborării cu autorităţile ucrainene să afle „dimensiunea reală” a răspândirii gripei noi în Ucraina pentru a fi luate măsuri în consecinţă în zona de graniţă, cu atât mai mult cu cât un număr mare de suceveni frecventează pieţele şi bazarul din Cernăuţi. „Noi cazurile de gripă nouă le-am avut la graniţa cu Ucraina, la Rădăuţi, Siret, în această zonă şi instituţional am putea şi noi face pentru că avem parteneriatul cu cei de dincolo, să ştim şi noi care este dimensiunea adevărată a ceea ce se întâmplă. Oamenii noştri se duc prin pieţe prin Cernăuţi şi nu ştim, se păzesc, nu se păzesc. Poate noi n-am ştiut dimensiunea adevărată a situaţiei de acolo, aşa cum n-am ştiut, la gripa aviară, ce era în Deltă pentru că veneau păsări din partea cealaltă şi nu am putut niciodată afla dimensiunea adevărată a dezastrului de acolo”, a arătat Flutur. El a arătat că ştie că autorităţile din Ucraina au tendinţa de a „băga sub preş” astfel de informaţii şi a subliniat necesitatea ca autorităţile sucevene să ştie „dimensiunea reală a ceea ce se întâmplă acolo”.
Directorul DSP Suceava a afirmat că, din ceea ce se ştie până acum, virusul gripal din Ucraina este „de o agresivitate nemaintâlnită” şi a subliniat că în nordul judeţului, apreciat ca „o zonă tampon, de contact cu Ucraina”, a recomandat în mod deosebit populaţiei să se vaccineze, ca unica metodă sigură de protecţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere DSP să afle „situaţia reală” a evoluţiei gripei cu virus AH1N1 în Ucraina.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur cere DSP să afle „situaţia reală” a evoluţiei gripei cu virus AH1N1 în Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precautie! trimis de
( 4 feb 2010, 04:22:23
Avand in vedere ca aceasta gripa este periculoasa as sugera ca persoanele care tranziteaza granita cu Ucraina sa fie verificate mai sever in ceia ce priveste starea lor de sanatate pentru a preintimpina importul de boala din Ucraina. Deasemenea vaccinarea contra gripei cred ca este benefica insa indeajuns de verificata deoarece pe timp indelungat nimeni nu stie ce efecte ar putea sa aiba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei