Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mutu şi sufletul de copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când încă îl puteam vedea pe Murray schimbând mingi cu Cilic, pe toate celelalte canale de comunicare exploda bomba Mutu. Am rezistat atunci tentaţiei de a-l pomeni în contextul sportului alb, ca şi mai apoi, până la încheierea turneului australian. Chiar dacă tăcerea nu e un răspuns, noua ispravă a lui Mutu, care a scos presa din letargie, n-ar merita tratată altfel decât ca o simplă ştire. Taxa fast-food, Mutu pozitiv, legea pensiilor… Bineînţeles că nu s-a întâmplat aşa. Totuşi, cele două atitudini extreme, stilul inchizitoral versus solidaritatea cavalerească, au reuşit să mă binedispună. Câte unii au făcut nişte spume de parcă Mutu le făcea curte jumătăţilor. Cu asta se ocupă însă Terry, un alt băiat cu suflu mare. Altora le-a picurat o lacrimă pe talentul irosit al lui Mutu. Au în suflet Briliant din vremea lui Ipsilant, vorba poetului.
Până aici, cunoaşteţi scenariile. Totuşi, în asemenea clipe, cineva, de existenţa căruia Mutu nu are habar, suferea cu adevărat. Fiul meu are 7 ani. Datorită (din cauza?!) lui Mutu, el vrea să se facă fotbalist. Nu-l ştie altfel decât de pe teren şi doar de la Fiorentina încoace. Golurile şi accidentările sale, strâns legate de succesele sau eşecurile echipei. Se bucura sau se necăjea, ca orice fan. E prea mic pentru a cunoaşte trecutul lui Mutu şi mai ales umbrele lui, de care am preferat să-l păzesc. Deodată, de peste tot, “Mutu dopat”, “Mutu – pozitiv la controlul antidoping”, “Mutu suspendat 4 ani?”, “Sfârşitul carierei lui Mutu?”. Dar ce înseamnă dopat, ce înseamnă? I-am explicat şi s-a prăbuşit în lacrimi. Nu concepea ca Mutu să trişeze. Reperul său sportiv se năruia. Cuprins de duioşie, am încercat să atenuez şocul, spunându-i că ar fi putut să ia din greşeală un medicament care să conţină o anume substanţă interzisă. Da, da, sigur aşa s-a întâmplat, din greşeală, trebuie să fie iertat! Apoi, la ştirile de seară, Mutu întors pe toate părţile. La final, fiul meu plângea cu suspine. Mult timp nu l-am putut consola, de data asta suferea pentru om, nu pentru fotbalist. “Moare Mutu”! Asta reţinuse el, că substanţa respectivă poate provoca boli de inimă sau chiar moartea.
Acum, când preferatul său a dat de necaz, vrea să mergem în vacanţă la Florenţa pentru a-l cunoaşte şi consola pe Mutu, fiindcă “e şi el trist”. Oare l-ar băga în seamă?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mutu şi sufletul de copil.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mutu şi sufletul de copil5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei