Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marian Mihalache va rămâne în arest în Irlanda până la 10 februarie

Miercuri, 3 Februarie 2010 (14:29:27)

Românul Marian Mihalache, suspectat de uciderea asistentei medicale Loredana Pricăjan la Dublin, va rămâne în arest până la 10 februarie, când va compărea în faţa Tribunalului districtual din Cloverhill, relatează The Irish Times, în ediţia electronică.

Mihalache, în vârstă de 48 de ani, a compărut miercuri în faţa Tribunalului districtual din Dun Laoghaire, după ce i se prezentaseră acuzaţiile marţi seara. Acesta susţine însă că este nevinovat, refuzând alte comentarii.

Judecătoarea Anne Ryan a cerut ca suspectul să fie evaluat psihologic şi să primească tratament medical adecvat. Tribunalul i-a desemnat, de asemenea, un translator.

Loredana Pricăjan, în vârstă de 34 de ani, a fost înjunghiată brutal de 20 de ori cu un cuţit, joi, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, iar atacatorul său a încercat probabil să se sinucidă, înjunghiindu-se în gât. Femeia trăia în Irlanda de mai mulţi ani şi lucra ca asistentă medicală la un cămin.

MAE a transmis, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că suspectul a fost reţinut luni de autorităţile locale, iar misiunea diplomatică a României la Dublin i-a pus la dispoziţie o listă cu avocaţi la care poate apela în apărarea sa. MAE a precizat şi că, în perioada cât a fost internat în spital, acesta a fost vizitat, la solicitarea sa, de către reprezentanţii Ambasadei.

Surse judiciare declaraseră luni corespondentului MEDIAFAX că principalul suspect în acest caz este vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache, care este şi director coordonator adjunct al APIA Hunedoara. Preşedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că vicepreşedintele PDL Hunedoara Marian Mihalache ar putea fi exclus din partid, conform regulamentului, dacă instanţa îl va găsi vinovat.

Poliţia irlandeză a solicitat şi sprijinul Poliţiei Române în ancheta privind moartea Loredanei Pricăjan, cerând date şi informaţii care pot contribui la soluţionarea cazului.

În acelaşi timp, Ambasada României la Dublin menţine legătura cu persoana desemnată drept reprezentant oficial al familiei victimei, care se va ocupa de formalităţile de repatriere a corpului neînsufleţit şi care, în baza documentaţiei transmise misiunii diplomatice, beneficiază de asistenţă consulară, fiindu-i facilitat contactul cu autorităţile irlandeze.

Mama victimei a declarat marţi corespondentului MEDIAFAX că bănuieşte că fiica sa a fost ucisă din gelozie, însă a spus că nu îl credea capabil pe crimă pe Marian Mihalache. "A venit Poliţia şi atât ne-a spus, că este omorâtă în Dublin. Ne-a spus şi cine a omorât-o. Omul care a umblat de 15 ani la mine în casă, domnul directorul Mihalache Marian. Aşa îi spunea toată lumea domnu' director. De 15 ani îl cunosc pe acest om. La început erau cu fiica mea cunoştinţe, prieteni, apoi a fost o relaţie între ei. Numai din gelozie a omorât-o că alt motiv nu avea. La un om frumos ce să îi găseşti", a spus mama Loredanei, Mia Pricăjan.

Ea a adăugat că fiica ei era plecată de şase ani în Irlanda, la muncă, pentru a-şi face un rost în viaţă, şi s-a apropiat de Marian Mihalache mai mult anul trecut, când a fost în ţară. "Loredana venea în concediu acasă. Venea în fiecare an de sărbători. A fost anul trecut, în aprilie, de Paşti, la Vaidei. Apoi a plecat înapoi. Ştiu că de două ori a fost el la ea în Irlanda. A fost, s-a întors şi apoi a plecat iar. Prima oară ne-a spus, dar a doua oară nu a ştiut nimeni şi, apoi, vestea", a afirmat Mia Pricăjan.

Mama Loredanei a spus că se teme că nu va afla niciodată de ce a murit fiica ei. "Nu ştim ce s-a întâmplat. Adevărul? Cu asta o să mergem noi în mormânt: cu întrebări. Că numai ei doi ştiu. Ea nu mai e şi pe el nu îl mai putem întreba", a spus mama Loredanei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Mihalache va rămâne în arest în Irlanda până la 10 februarie.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marian Mihalache va rămâne în arest în Irlanda până la 10 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei