Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2010 - Anul XV, nr. 19 (4310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pesimismul românilor faţă de evoluţia economiei interne a crescut - Eurobarometru

Luni, 25 Ianuarie 2010 (13:44:27)

Românii sunt printre nemulţumiţii din UE, arată un studiu Eurobarometru prezentat luni, care indică o creştere a pesimismului cetăţenilor din România în ceea ce priveşte economia naţională, situaţia locurilor de muncă, aşteptările de la propria viaţă şi situaţia gospodăriei.

Studiul Eurobarometru 72 realizat în luna noiembrie 2009 şi prezentat, luni, la Bucureşti, arată că 47% dintre români sunt mulţumiţi de propria viaţă, în timp ce la nivelul UE27, nivelul de satisfacţie al cetăţenilor faţă de propria viaţă este de 78%. Studiul îi arată pe români în categoria pesimiştilor atât în ceea ce priveşte evaluările situaţiei economice interne cât şi în privinţa aşteptărilor privind "mersul lucrurilor" în următoarele 12 luni.

Potrivit Eurobarometrului, în luna noiembrie procentul românilor care consideră că economia naţională merge mai puţin bine decât media înregistrată la nivelul UE a ajuns la 88%, în creştere cu 13% faţă de rezultatul din iunie 2009. De asemenea studiul a indicat în perioada iunie- noiembrie o creştere cu 10 procente, de la 78% la 88%, a celor care cred că situaţia locurilor de muncă din România este mai puţin bună comparativ cu celelalte state membre.

Pesimismul românilor în ceea ce priveşte situaţia internă a crescut între iunie şi noiembrie 2009, de la 23 la 29% în privinţa aşteptărilor privind viaţa în general, de la 41 la 45% privind situaţia economică internă şi de la 26 la 31%în ceea ce priveşte situaţia financiară a gospodăriei.

De asemenea, pesimismul românilor a crescut, din iunie până nîn noiembrie 2009 cu 9 procente, de la 44 la 53%, în ceea ce priveşte situaţia locurilor de muncă din ţară şi de la 15 la 21% în privinţa propriului loc de muncă.

Criza economică nu a afectat însă încrederea pe care o au românii în instituţiile europene. Dimpotrivă, în România a crescut nivelul de încredere al populaţiei în Comisia Europeană cu 5%, de la 53 la 58% dar şi în Banca Centrală Europeană (de la 47 la 51%). Totuşi, instituţia europeană în care românii au cea mai mare încredere este Parlamentul European (65%).

Totodată, studiul arată că principalele măsuri pentru ieşirea din criză favorizate de români pentru a fi adoptate de Uniunea Europeană privesc susţinerea mediului privat prin sprijinirea companiilor, investiţiile în infrastructură şi în educaţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pesimismul românilor faţă de evoluţia economiei interne a crescut - Eurobarometru.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pesimismul românilor faţă de evoluţia economiei interne a crescut - Eurobarometru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei