Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2010 - Anul XV, nr. 18 (4309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 7.500 de persoane au fost cercetate de poliţişti în 2009 pentru evaziune fiscală

Duminică, 24 Ianuarie 2010 (15:42:19)

Peste 7.500 de persoane au fost cercetate de poliţişti, anul trecut, pentru evaziune fiscală, prejudiciul total produs de acestea fiind de peste 1,75 miliarde de lei, potrivit Poliţiei Române.

În 2009 au fost înregistrate 9.293 de infracţiuni de evaziune fiscală, pentru care au fost cercetate 7.514 persoane, prejudiciul total cauzat fiind de 1.754.663.040 lei, se arată într-un comunicat de duminică al Poliţiei Române.

"Evaziunea fiscală este una dintre formele cele mai răspândite ale infracţionalităţii economico-finaciare, care aduce prejudicii însemnate bugetului consolidat al statului, constituind în acelasi timp un pilon important al economiei subterane", a precizat sursa citată.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că evaziunea fiscală se află în strânsă legătură cu fraudele vamale, spălarea banilor şi contrafacerea de produse.

Poliţia Română a semnat cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în 11 ianuarie, Planul naţional de acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

De la semnarea documentului şi până în prezent au fost desfăşurate peste 130 de controale comune, în urma cărora au fost constatate 30 de infracţiuni economice şi sancţionate contravenţional 50 de societăţi comerciale.

În baza acestui plan, la nivelul fiecărui judeţ acţionează echipe comune formate din poliţişti de investigare a fraudelor, specialişti ANAF - comisari ai Gărzii Financiare şi inspectori ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, "obiectivul primordial fiind creşterea încasărilor la bugetul general consolidat", a precizat Poliţia Română.

"În acest sens, se va acţiona în toate domeniile în care se săvârşesc infracţiuni de evaziune fiscală, acordându-se o atenţie deosebită importului, producerii, achiziţionării, depozitării şi comercializării produselor energetice, tutunului şi produselor din tutun, alcoolului şi produselor din alcool, cerealelor, legumelor şi fructelor", se mai arată în comunicatul IGPR.

De asemenea, controalele vor viza şi industria alimentară, importul de mărfuri, în special din Orientul Apropiat şi China, legalitatea folosirii forţei de muncă, operaţiunile cu materiale reciclabile, turismul, jocurile de noroc şi tranzacţiile intracomunitare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.500 de persoane au fost cercetate de poliţişti în 2009 pentru evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 7.500 de persoane au fost cercetate de poliţişti în 2009 pentru evaziune fiscală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei