Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2010 - Anul XV, nr. 18 (4309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neamţ: Fetiţă plecată noaptea, pe ger, să-şi caute mama aflată la o nuntă, găsită de un localnic

Duminică, 24 Ianuarie 2010 (15:55:47)

O fetiţă de cinci ani din Neamţ, care plecase, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe un ger de minus 21 de grade Celsius, să-şi caute mama aflată la o nuntă, a fost găsită de un localnic şi îngrijită până dimineaţă, însă între timp, pentru depistarea ei, fuseseră mobilizate mai multe forţe.

Sâmbătă seară, mama fetiţei din comuna nemţeană Ştefan cel Mare, în vârstă de 24 de ani, şi-a lăsat copilul, Amalia, în vârstă de cinci ani, în grija unei mătuşi şi a plecat la o nuntă, în comuna Costişa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, mătuşa a lăsat fetiţa în grija unei verişoare în vârstă de 16 ani şi a unui băiat de zece ani şi s-a dus la aceeaşi nuntă la care era şi mama Amaliei. În jurul orei 21.30, după ce au culcat fetiţa, verişoara Amaliei a plecat la discotecă, iar băiatul s-a dus la un prieten din alt sat. Când s-au întors acasă, pe la ora 2,30, au văzut că fetiţa dispăruse. Ei au căutat-o până pe la ora 4.00 şi, văzând că nu dau de ea, l-au anunţat pe concubinul mamei fetei, care, la rândul său, a sunat la 112, iar poliţiştii s-au mobilizat de urgenţă.

"S-a luat iniţial măsura anunţării unui echipaj de salvare, după care, în comuna Ştefan cel Mare, în sprijinul poliţiştilor de la postul local s-au deplasat cinci poliţişti de la Piatra Neamţ şi un poliţist conducător de câini, cu un câine de urmă, trei poliţişti din cadrul Compartimentului Urmăriri şi ofiţerul psiholog din cadrul Inspectoratului. Concomitent, s-au deplasat în comuna Ştefan cel Mare, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ. De asemenea, s-a luat măsura anunţării Salvamont-ului, ce urma să se deplaseze în funcţie de primele verificări efectuate la faţa locului", a explicat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Fetiţa fusese însă găsită în jurul orei 2.00, de un localnic, pe o uliţă din sat, care a dus-o acasă la el, unde a fost hrănită şi apoi a culcat-o, iar dimineaţă, la ora 6.00, văzând că se fac căutări, le-a spus poliţiştilor că Amalia este la el.

"Am luat-o în braţe, am dus-o în casă, i-am dat să mănânce şi am lăsat-o pe nevastă-mea să o culce. Pe urmă, m-am dus la ei, la familia fetei, la poartă. Poarta era deschisă, uşa deschisă, iar în casă nimeni", a spus Vasile Leuştean, cel care a găsit fetiţa pe o uliţă.

Soţia acestuia este revoltată de iresponsabilitatea de care au dat dovadă mama şi mătuşa fetei.

"Era îmbrăcată cu o hăinuţă subţire. N-avea fular sau mănuşi, că se îmbrăcase singurică. Am luat-o, am zis: hai, mamă, că îngheţi de frig, am căutat s-o hrănesc şi a vrut o sărmăluţă. Cine ştie pe unde umblase până am găsit-o? Poate a hoinărit mai mult pe drumuri. Dumnezeu a vrut să mă trezesc şi s-o aud pe la poartă. Am culcat-o şi a adormit imediat. Ce mamă e aia care-şi lasă copilul aiurea şi pleacă să se distreze?! Putea să se întâmple o nenorocire. Dacă nu o găseam nu supravieţuia pe gerul ăsta", a spus femeia.

Echipajul medical care a consultat-o imediat ce a fost găsită a stabilit că fetiţa nu avea nevoie de internare.

"Copilul este bine, nu are degerături şi este stabil din punct de vedere hemodinamic. Va rămâne la domiciliu. E o minune că a supravieţuit pe frigul acesta", a declarat Mihaela Olaru, asistentă în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

Mama fetei, care este gravidă în luna a noua, a aflat de dispariţia fiicei sale abia dimineaţă, când s-a întors de la petrecere. Tot atunci a auzit şi că Amalia este sănătoasă şi stă la un vecin. Ea a refuzat să vorbească cu poliţiştii sau cu psihologul care voia să-i explice consecinţele faptelor sale.

Poliţiştii nemţeni fac acum verificări cu privire la împrejurările în care mama a lăsat-o pe minoră nesupravegheată, iar cazul a fost comunicat şi Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Neamţ, inspectorii urmând să vadă dacă este cazul să propună instanţei decăderea din drepturile părinteşti.

"Întrucât nu este prima situaţie de acest gen în judeţul Neamţ, când persoane găsesc copii rătăciţi sau dispăruţi de la domiciliu, facem un apel la toţi cetăţenii care găsesc minori să anunţe, de îndată, autorităţile locale sau Poliţia, prin apelul unic de urgenţă 112, pentru a evita consumul inutil de resurse umane şi materiale necesare în cadrul unor astfel de activităţi de căutare", a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neamţ: Fetiţă plecată noaptea, pe ger, să-şi caute mama aflată la o nuntă, găsită de un localnic.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neamţ: Fetiţă plecată noaptea, pe ger, să-şi caute mama aflată la o nuntă, găsită de un localnic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei