Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul pentru susţinerea IMM-urilor din fonduri de la stat a fost redus cu 30%, la 15 milioane lei

Vineri, 15 Ianuarie 2010 (14:36:50)

Firmele mici şi mijlocii vor beneficia în acest an 15 milioane de lei pentru susţinerea activităţii prin intermediul programelor cu finanţare de la bugetul de stat derulate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, valoare mai mică cu şapte milioane de lei faţă de cea din 2009.

"Se lucrează la ghidurile de utilizare pe care am dori să le finalizăm la sfârşitul primului trimestru. Bugetul este mai mic pentru că nu mai este inclus programul pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor prin fonduri în limita sumelor plătite pentru profitul brut reinvestit", a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), Maria Pârcălăbescu.

Firmele pot primi astfel finanţare nerambursabilă de la stat prin intermediul a şapte programe care vizează, printre altele, dezvoltarea şi modernizarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, susţinerea femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici şi mijlocii, dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare.

Celelalte programe se referă la organizarea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, la sprijinirea transferului afacerilor şi la susţinerea accesului firmelor mici şi mijlocii la servicii de instruire şi consultanţă şi sprijinirea meşteşugurilor şi artizanatului.

Pe lângă aceste programe Ministerul Economiei mai administrează în domeniul IMM fonduri structurale pentru programe de investiţii mici, mari, internaţionalizare, standardizare şi consultanţă pentru care anul trecut au fost alocate peste 200 milioane de euro.

Oficialul MECMA a precizat că nu poate da informaţii despre bugetul din acest an şi despre data la care firmele pot aplica la aceste programe.

MECMA a lansat vineri un proiect prin care se urmăreşte simplificarea procedurilor administrative pentru IMM-uri prin înfiinţarea de birouri unice "One Stop Shop", cu un buget de 5,1 milioane de lei, finanţat în proporţie de 85% din Fondul Social European, iar restul de la bugetul de stat.

Proiectul are ca obiectiv înfiinţarea unui model pilot al unui astfel de birou până la sfârşitul anului, care în funcţie de reacţia firmelor mici şi mijlocii să fie duplicat.

"Dorim să aducem laolaltă cât mai multe instituţii din domeniul autorizării, dar şi funcţionării firmelor astfel încât împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri să vedem care sunt activităţile unde trebuie să intervenim pentru a facilita această «viaţă» a firmelor mici", a spus Ileana Modreanu managerul proiectului.

Reprezentanţii MECMA au precizat că practic prin înfiinţarea acestui birou unic întreprinzătorii vor fi ajutaţi de funcţionari ai instituţiei pentru a rezolva problemele legate de activitatea firmei.

"Vor exista un birou fizic şi unul virtual. Firmele nu vor mai bate la 20 de uşi pentru 20 de aprobări, ci va fi un funcţionar care le va rezolva aceste probleme. Virtual firmele vor merge pe culoarele ministerului până la funcţionari care vor prelua solicitările. Practic întreprinzătorii nu vor mai sta la coadă", a declarat Răzvan Toader, director general în cadrul MECMA.

Ministrul urmăreşte ca prin această structură să se deruleze cât mai multe operaţiuni necesare diferitelor etape ale derulării unei afaceri, respectiv înmatriculare, plata impozitelor şi taxelor, mărire de capital, accesarea de finanţare, precum şi radiere sau transferul afacerii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul pentru susţinerea IMM-urilor din fonduri de la stat a fost redus cu 30%, la 15 milioane lei.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul pentru susţinerea IMM-urilor din fonduri de la stat a fost redus cu 30%, la 15 milioane lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei