Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Peste 110 spitale incluse în sistemul de dispecerat pentru centralizarea paturilor libere

Vineri, 15 Ianuarie 2010 (14:26:08)

Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale, sistem prin care ambulanţele vor fi dirijate direct către cele care dispun de spaţii libere pentru internarea bolnavilor, va fi extins la nivel naţional şi va funcţiona în total în 112 unităţi sanitare.

Ordinul pentru modificarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 905/2009 privind înființarea Dispeceratului unic pentru centralizarea paturilor libere care se asigură de către spitalele de urgență din municipiul Bucureşti pentru internarea pacienților proveniți din unitățile de primire a urgențelor (UPU) sau compartimentele de primire a urgențelor (CPU) a fost publicat în Monitorul Oficial din 14 ianuarie 2010.

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat, în 23 iulie 2009, în Capitală, dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale, sistem prin care ambulanţele vor fi dirijate direct către unităţile sanitare care dispun de spaţii libere pentru internarea bolnavilor.

Acest sistem funcţionează în Capitală în 16 unităţi sanitare de urgenţă, patru spitale aparţinând Primăriei Capitalei. Celelalte 96 de unităţi sanitare cuprinse în acest sistem sunt distribuite în toate judeţele.

Implementarea platformei informatice în unităţile sanitare respective se va face prin grija Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, în calitate de administrator al platformei informatice. Acesta va pune la dispoziţia spitalelor prevăzute în anexă toate informaţiile necesare prin intermediul Centrului Operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.

Dispeceratul unic este o structură înfiinţată cu scopul de a centraliza, pentru început, toate paturile libere din unităţile sanitare publice din Bucureşti, pentru direcţionarea ambulanţelor, cu medic, către unităţile sanitare care au locurile libere şi care au competenţa de a trata pacientul respectiv.

De asemenea, dispeceratul facilitează identificarea unor locuri libere într-un alt spital pentru pacienţii care se află în unităţile de primiri urgenţe ale unei unităţi care nu mai are paturi disponibile pentru internarea bolnavului respectiv.

Operaţiunea se realiză în cadrul unei platforme informatice puse la dispoziţia Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB).

Astfel, în UPU şi CPU funcţionează un registru de dispecerat unde sunt înregistrate în cursul fiecărei dimineţi numărul de locuri libere care ar putea fi folosite pentru internarea eventualelor urgenţe.

Datele sunt introduse în sistemul informatic, iar dispeceratele SAMB dirijează ambulanţele, cu medic - în funcţie de locurile libere pe fiecare specialitate şi de gravitatea cazului - la cel mai apropiat spital.

Pacienţii aflaţi în stare critică sunt dirijaţi către cel mai apropiat spital competent, chiar dacă nu are locuri libere, cu acord Dispeceratului, în vederea stabilizării lor.

Dispeceratul funcţionează în coordonarea Comitetului Operativ pentru sisteme de urgenţe din cadrul Ministerului Sănătăţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Peste 110 spitale incluse în sistemul de dispecerat pentru centralizarea paturilor libere.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Peste 110 spitale incluse în sistemul de dispecerat pentru centralizarea paturilor libere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei