Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: În 2009, lucrurile au început să meargă în direcţia pozitivă, inclusiv împotriva corupţiei

Luni, 11 Ianuarie 2010 (14:03:10)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, în 2009, Justiţia a devenit "mai vizibilă şi mai pragmatică", iar lucrurile au început să meargă într-o direcţie pozitivă, inclusiv în lupta împotriva corupţiei.

"Cred că se încheie un an care poate fi etichetat ca pozitiv din punctul de vedere al activităţii CSM, cu plusuri, cu minusuri, asta s-a întâmplat peste tot, şi în Executiv, şi în Legislativ, şi la Preşedinţie. Nimeni nu a fost perfect, dar sentimentul pe care eu îl am este că anul acesta CSM are o activitate pozitivă", a declarat Traian Băsescu, la şedinţa de bilanţ a activităţii CSM din anul 2009.

El a mai spus că lucrurile "au început să meargă într-o direcţie pozitivă", inclusiv din punct de vedere al luptei împotriva corupţiei.

"Anul 2009 s-a văzut a fi un an în care justiţia a devenit mai vizibilă şi, aş spune, mai pragmatică, fie că vorbim de procurori, fie de judecători. Să sperăm că acest trend se va menţine şi dosare care stau de multă vreme vor primi soluţie, indiferent care, să se scape de sentimentul acesta că unii pot fi judecaţi, alţii nu", a apreciat Traian Băsescu.

Şeful statului a făcut un apel la membrii CSM de realizare a unui parteneriat.

"Acest al doilea mandat nu este destianat pentru nimic altceva decât pentru a găsi soluţii. Apelul meu la CSM, care nu şi-a terminat mandatul, mai are un an, este să găsim formula unui parteneriat în care să căştige şi Justiţia şi să găsim şi soluţii corepunzătoare aspiraţiilor celor care se uită la Justiţie ca la singura speranţă şi cea mai importantă structură destinată să facă dreptate. Vă mulţumesc mult pentru activitatea din 2009 şi vă asigur de toată deschiderea mea pentru un parteneriat în 2010, un parteneriat în care să găsim soluţiile cele mai bune", a afirmat şeful statului

De asemenea, preşedintele Băsescu a menţionat că CSM trebuie să-şi propună obiective "îndrăzneţe" în următorul an.

"Acesta a fost un an în care am colaborat bine cu CSM şi cred că independenţa trebuie citită corect. Independenţa nu înseamnă lipsă de colaborare, iar pentru acest an, cred că o colaborare între toate instituţiile statului - CSM, Preşedinţie, Executiv, Legislativ - nu poate decât să ducă la atingerea, probabil, a unui obiectiv extrem de important care este încheierea mecanismului de cooperare şi verificare", a adăugat şeful statului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: În 2009, lucrurile au început să meargă în direcţia pozitivă, inclusiv împotriva corupţiei.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: În 2009, lucrurile au început să meargă în direcţia pozitivă, inclusiv împotriva corupţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei