Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 dec 2009 - Anul XIV, nr. 299 (4285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu speră că relaţia Parlament-preşedinte va viza interesul general

Luni, 21 Decembrie 2009 (17:11:08)

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat, luni, în Parlament, speranţa că relaţia dintre şeful statului şi Parlament va fi de colaborare pentru servirea interesului general, el invitând la a demonstra românilor că politicienii pun în aplicare voinţa lor, exprimată la referendum.

"Îmi exprim speranţa că relaţiile dintre preşedinte şi Parlament se vor înscrie în limitele colaborării pentru servirea interesului general. Ştiu că o parte a senatorilor şi deputaţilor au privit cu îngrijorare iniţiativa preşedintelui de a convoca referendumul pe tema Parlamentului unicameral şi a scăderii numărului de parlamentari. Doresc să reafirm faptul că unul dintre motivele acestei reforme este tocmai întărirea Parlamentului şi a puterii fiecărui parlamentar în parte, care trebuie făcută în acelaşi timp cu o mai mare transparenţă a activităţii aleşilor", a declarat Băsescu.

El a precizat că alegătorii au dreptul să înţeleagă cât mai uşor cum reprezentantul lor le apără intersele, apreciind că, cu cât va fi mai strânsă legătura dintre alegător şi ales, cu atât prestigiul şi puterea Parlamentului vor creşte.

Băsescu a subliniat, citând textul constituţional, că, în exercitarea mandatului, parlamentarii sunt în serviciul poporului, şi nu al unui partid sau al altuia, sau în serviciul unui grup sau al altuia.

"Rezultatele referendumului ne obligă pe toţi cei care au primit un mandat de la electorat să ţină seama de voinţa clar exprimată de naţiunea suverană. Trebuie demonstrat românilor că punem în aplicare cât mai rapid decizia lor, altfel am fi descalificaţi atât politic, cât şi moral", a subliniat Băsescu.

El a arătat că reforma Constituţiei nu poate fi redusă la reforma Parlamentului.

"E nevoie de o largă dezbatere şi o largă majoritate, cerută şi de mecanismul de revizuire a textului fundamental. Vă invit să vă aplecaţi în spirit nepartizan asupra elementelor de revizuire a Constituţiei, care ne vor ajuta să consolidăm regimul democratic", a mai spus Băsescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu speră că relaţia Parlament-preşedinte va viza interesul general.
 Vizualizări articol: 331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu speră că relaţia Parlament-preşedinte va viza interesul general0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei