Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 dec 2009 - Anul XIV, nr. 299 (4285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flacăra de la Betleem, adusă de cercetaşi la Miercurea Ciuc

Flacăra de la Betleem, Lumina Sfântă a Crăciunului, a fost adusă, sâmbătă seară, la Miercurea Ciuc, de către un grup de cercetaşi din Odorheiu Secuiesc.
Lumina de la Betleeem a fost adusă, aproape 1.000 de kilometri, de cinci cercetaşi din Odorheiu Secuiesc, fiind preluată de la Viena, locul de întâlnire al cercetaşilor din lumea întreagă, şi au adus-o în Piaţa Cetăţii, Miercurea Ciuc.
În pofida gerului, oamenii au aşteptat-o ore în şir, cu lumânări în mâini, pentru a prelua din Lumina Sfântă şi a o duce acasă, păstrând-o aprinsă în perioada sărbătorilor de iarnă.
"Lumina sărbătorilor a fost întâmpinată de autorităţi şi de o mulţime de oameni. Ea aduce în casele noastre pacea sufletească, împăcarea dintre oameni, dezvăluie tot ceea ce este mai bun în noi, căldura şi bucuria, minunea Naşterii lui Iisus", a declarat, din partea organizatorilor, Fundaţia Artera din Odorheiu Secuiesc, Redai Botond.
Duminică, Lumina Naşterii Mântuitorului va ajunge în toate localităţile din Bazinul Ciucului şi la Odorheiu Secuiesc.
Tradiţia aducerii "flăcării" tocmai de la Betleem în Harghita durează de două decenii.
În cinstea acestui eveniment, la Miercurea Ciuc, în Piaţa Cetăţii, a fost oficiată o slujbă în aer liber, de către preoţi romano-catolici, reformaţi, evanghelişti şi unitarieni.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flacăra de la Betleem, adusă de cercetaşi la Miercurea Ciuc.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flacăra de la Betleem, adusă de cercetaşi la Miercurea Ciuc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traditie..."de aproape doua decenii"! trimis de
(21 dec 2009, 12:17:08
..."EU SUNT LUMINA LUMII ; CINE MA URMEAZA PE MINE NU VA UMBLA IN INTUNERIC CI VA AVEA LUMINA VIETII"..."NIMENI NU VINE LA TATAL DECAT PRIN MINE"!...(ne spune Domnul Iisus Hristos despre Sine!) Iata inc-o "traditie"(veche de aproape ...20 de ani) inventata de om, care nu ajuta pe nimeni la nimic!Poti sa aduci 70 de lumini de la Betleem ca nu-ti foloseste la nimic daca nu faci ceea ce-ti cere Dumnezeu!..."DEGEABA MA CINSTESC EI,DAND INVATATURI CARE NU SUNT DECAT NISTE PORUNCI OMENESTI"(Marcu,7cu7),..."DACA MA IUBITI TINETI PORUNCILE MELE"! "CINE ARE PORUNCILE MELE SI LE PAZESTE ACELA MA IUBESTE : SI CINE MA IUBESTE ACELA VA FI IUBIT DE TATAL MEU"( IISUS HRISTOS in Ioan,14 cu 15,21)Si poruncile Domnului se afla in Decalogul scris DE MANA LUI DUMNEZEU pe mantele Sinai!DACA NE INVREDNICIM SA LE TINEM,SA LE SFINTIM SI SA LE RESPECTAM IN FIECARE ZI,INTRADEVAR.SUNTEM LUMINATI DE LUMINA CEA ADEVARATA,ADICA DE IISUS HRISTOS!Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu ! ! !
2.   Prietenului meu bucovinean... trimis de
(21 dec 2009, 12:57:54
Ti-am citit cu multa atentie postarile si cu multa tristete in acelas timp datorita faptului ca n-ai dorit sa inveti NIMIC din cele scrise de mine! Am sa ignor pentru ultima oara faptul ca a-i arunca din nou cu cioatele cuvintelor tale jignitoare si pline de tot veninul satanic pe care nu-l au nici cei mai josnici pagani,incercand(pt.ultima oara inaite de a te ignora total!)sa-ti mai raspund la cate ceva.In primul rand, manat de atata ura,am dedus ca esti tare confuz,ba zici ca esti ortodox, ba zici ca esti si mare pacatos,nici tu nu mai stii ce esti,din pacate!Baiete,iti mai repet inca o data:UN CRESTIN( URMAS SI UCENIC AL LUI HRISTOS,INSEAMNA!),NICIODATA DAR NICIODATA NU VORBESTE URAT,NU INJURA,NU DRACUIE,NU URASTE PE NIMENI,NU FURA,NU CURVESTE, NU-I BETIV,NU FUMEAZA, NU FACE AVORT,NU SE DROGHIAZA,NU-I HOMOSEXUAL,etc,etc,etc PENTRU CA EL IL REPREZINTA TOTDEAUNA PE HRISTOS CEL FARA DE PRIHANA !CE SPUI,ANALIZANDU-TE DUPA CELE SCRISE,...ESTI TU CRESTIN ? ! ! !
3.   ...IN AL DOILEA RAND... trimis de
(21 dec 2009, 13:11:17
Tu nu cunosti legile tarii tale,Constitutia tarii,legile din UE si cele internationale cu privire la LIBERTATEA RELIGIOASA SI DE CONSTIINTA,aceste DREPTURI INALIENABILE ALE OMULUI cu privire la LIBERTATEA FIUCARUIA DE AGANGI LIBER,DE A AVEA O ANUMITA RELIGIE SAU A NU AVEA DELOC ! Aceste legi da libertatea FIECARUI INDIVID de a-s declara in public PROPRIA RELIGIE SI CEEA CE CONTINE EA,FARA A FI ACUZAT DE PROZELITISM CA PE VREMEA INCHIZITIEI! Tu pe ce lume te afli,chiar nu ti-a spus nimeni despre aceste lucruri? Personal,nu voi cere voie de la nimeni sa-mi exprim gandurile si sa fac remarci si paralele cu privire la orice gen de articole,inclusiv cele religioase,in primul rand ca prin asta NU ATAC PE NIMENI CI MEREU FAC O PARALELA INTRE UN ARTICOL SI CEEA CE SCRIE DE FAPT IN BIBLIE CU PRIVIRE LA ACEL SUBIECT ! ORICARE OM E LIBER SA FACA ASA CEVA! DACA UNUI MEDIEVAL CA TINE CARE VEDE LUMEA DOAR CU OCHELARI DE CAL NU-I CONVINE, NU ARE DECAT SA NU CITEASCA ACESTE LUCRURI! GGGGATA !
4.   INCA CEVA DESPRE CRACIUN... trimis de
(21 dec 2009, 13:45:13
...DATA DE 25 DECEMBRIE,DUPA CUM SPUNEAM, N-ARE NIMIC CU DATA REALA A NASTERII DOMNULUI,EA FIIND LUATA DIN PAGANISM! Astfel, in cartea sa, intitulata:"DICTIONAR DE TEOLOGIE ORTODOXA DE LA A Z",la pagina 97 , autorul ei, Prof. Dr.(teolog ortodox!) IOAN BRIA, afirma : ..." CONSTANTIN declara in 321 d.H. PRIMA ZI A SAPATAMANII(DUMINICA) CA ZI DE ODIHNA, PE CARE O NUMESTE ZIUA SFANTA A SOARELUI ( DIES SOLIS). DEALTFEL,IN ACEASTA PERIOADA CRESTINISMUL IMPRUMUTA ELEMENTE DIN CULTURA PAGANA , CA DE PILDA CELEBRAREA NASTERII DOMNULUI HRISTOS LA 25 DECEMBRIE, ZIUA NASTERII SOARELUI, FOLOSIREA LUMANARILOR , A TAMAII , ETC"...E problema fiecaruia sa serbeze ce vrea si cand vrea fara a i se cere vreo socoteala, DAR ACEASTA DATA NU ESTE REALA,BA MAI MULT , E LUATA DE LA PAGANI ! Poate ca acuma crezi tutusi lucrul acesta !Cei interesati pot accesa site-ul ziarului Evenimentul zilei de duminica si sa citesca art. lui Florian Bichir "Mos Craciun s-a botezat",merita sa stiti!
5.   Pt karusso trimis de
(21 dec 2009, 18:28:56
sal karusso sa stii ca nu am nimik impotriva cu nici o religie ,doar cu cei ca tine care vor sa ne indoctrineze cu religii imprmutate de la altii, uitand de fapt trecutul nostru al romanilor care a fost intru totu ortodox ,ca religie.M-a deranjat doar ca numai tu ti-ai gasit sa comentezi la rubrica de religie care nu e decat pur ortodoxa.Daca ai alta religie si esti pocait ,baptist ,adventist stiu eu mai ce, lasa-ne sa ne bucuram de ortodoxism,tu dute la ai tai,indruma-i pe ei cu mintea ta luminata.Din contra tu nu esti tolerant cu ORTODOXIA,mie unuia nici prin cap nu-mi trece de exemplu sa intru pe un sait de protestanti sa-i invat eu pe ei cum sta treaba cu religia cu legile si viata lor.Orsicum nu te-ai suparat tu ca te-am ,,bagat putin in seama,,voiam sa vezi si din punctul meu de vedere cum sta treaba.TU trebuie sa fii mai tolerant ,eu si nu numai, nu pot sa ma las de religia mea ORTODOXA in veci ,la fel cum au fost si inaintasii mei,si ma bucur ca este asa si nu altfel

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei