Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Am putea vota Guvernul Boc dacă vine cu un program de măsuri coerente şi necesare

Joi, 17 Decembrie 2009 (15:36:56)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că liberalii vor vota probabil împotriva învestirii Guvernului Boc având în vedere premierul, menţionând că ar putea vota totuşi pozitiv în cazul unui program cu măsuri coerente şi necesare, o decizie urmând să fie luate în forurile de conducere.

Întrebat cum va vota PNL la învestirea Guvernului, Crin Antonescu a replicat că nu poate spune acum cum vor vota liberalii, având în vedere că nu ştie miniştrii şi programul de guvernare, dar că probabil vor vota împotriva cabinetului lui Boc.

"Nu aş putea să vă spun acum, pentru că după cum vedeţi, dacă până ieri cei care mergeau la guvernare nu ştiau să ne spună cine este prim-ministru, dar ne spuneau sigur că vor merge la guvernare, astăzi avem un prim-ministru, dar nu ştiu să ne spună ce miniştii avem, dacă nimeni nu ştie ce miniştrii avem, nimeni nu ştie ce program de guvernare avem şi în sensul acesta ar fi cu totul deplasat să vă spun eu acum dacă vim da sau nu votul de învestitură unui Guvern a cărui componenţă nu o cunoaştem, al cărui program nu-l cunoaştem. Având în vedere cine este prim-ministru şi că încrederea noastră în acest prim-ministru e este zero sau chiar minus, din motivele pe care le-am anunţat ceva mai înainte este probabil că nu vom vota învestirea", a susţinut Antonescu.

În schimb, preşedintele PNL a menţionat că că liberali ar putea vota Guvernul Boc dacă vine cu un program de guvernare care să conţină măsuri coerente şi necesare, precizând că o decizie va fi luată în forurile de conducere ale partidului.

"Dacă vom avea de-a face cu un program care să fie cel puţin pe hârtie un program dominat de măsuri necesare şi coerente, s-ar putea să acordăm acest vot de învestitură. Oricum e un lucru secundar, pentru că acest Guvern are o majoritate, va intra în funcţiune cu sau fără votul nostru de învestitură, iar noi vom fi în Opoziţie chiar dacă vom da sau nu acest vot. Decizia asta se va lua atunci când vom vom avea toate aceste elemente şi va fi luată de către forul de conducere al partidului de către grupurile parlamentare", a spus Antonescu.

Întrebat dacă PNL ia în calcul susţinerea Guvernului din Parlament, având în vedere declaraţiile de susţinere ale liderului senatorilor, Puiu Haşotti, Antonescu a explicat că "Haşotti nu a spus că PNL va susţine din parlament un guvern din care nu face parte, ci a vorbit despre opţiunea, părerea domniei sale că votul de învestitură ar trebui dat, ceea ce nu înseamnă susţinerea guvernului mai departe".

"N-am discutat cu domnul Boc aşa ceva", a mai adăugat liberalul.

În privinţa parlamentari PNL care ar mai putea pleca din partid în perioada următoare, Crin Antonescu a spus că nu stă în fiecare zi să dea telefon tutoror parlamentarilor, să-i roage să rămână, să-i întrebe dacă pleacă sau dacă rămân.

"Eu pornesc de la prezumţia de normalitate, de onorabilitate, nu-mi întreb în fiecare zi parlamentarii dacă nu cumva pleacă la alt partid, doar pentru că partidul nostru e în opoziţie şi alţii sunt la putere. Presupun că există la PDL sau la Cotroceni un fel de dispecerat, casierie, tot ce trebuie pentru organizarea acestor operaţiuni pe care le conduce în teren domnul general Oprea. Vom vedea, vom număra. Ceea ce este de estimat este că, odată ce şi-au făcut suma, cei de la PD probabil că vor începe să şi economisească. Înţeleg că pe timpul campaniei electorale au procedat fără număr, în perioada de construire a majorităţii procedează fără număr, dar mă gândesc că, la un moment dat totuşi, va trebuie să se oprească. Dacă se opresc, dacă nu, nu, putem să ajungem la un Guvern care are o majoritate enormă, 90% şi ceva, depinde de resurse", a conchis Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Am putea vota Guvernul Boc dacă vine cu un program de măsuri coerente şi necesare.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Am putea vota Guvernul Boc dacă vine cu un program de măsuri coerente şi necesare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei