Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Se anticipează creşterea şomajului în UE, sperăm să ne menţinem sub media europeană

Vineri, 11 Decembrie 2009 (16:05:39)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Bruxelles, după reuniunea de iarnă a Consiliului European, că se anticipează o creştere a şomajului la nivelul ţărilor membre UE dar că speră ca România să menţină fenomenul, ca şi în prezent, sub media europeană.

"Se anticipează o creştere a şomajului chiar dacă în unele ţări membre UE au apărut semne de diminuare a crizei. Guvernele naţionale trebuie să ia măsuri pentru diminuarea impactului social", a declarat Traian Băsescu.

El a mai arătat că rata şomajului în România este cu 2% mai mică faţă de nivelul înregistrat la nivelul Uniunii Europene. "Să sperăm că vom reuşi să ne menţinem sub media UE", a adăugat şeful statului.

El a mai arătat că şefi de stat şi de guverne ai Consiliul European întrunit pentru prima oară în formula cerută de tratatul de Lisabona, la care au fost prezenţi Catherine Ashton, desemnată Înalt Reprezentant UE pentru Politică Externă şi preşedintele permanent al Consiliului European, Herman Van Rompuy, au discutat teme precum situaţia economico-financiară şi socială dar şi schimbările climatice şi dezvoltare durabilă, programul Stockholm dar şi situaţia din Iran, Afganistan şi Pakistan.

De asemenea, Traian Băsescu a spus că a fost discutată strategia de ieşire din programul de susţine pe care guvernele le-au acordat după declanşarea crizei economice. "Concluzia este că va trebui să se adopte o strategie concentrată a guvernelor de retragere a sprijinirii economilor naţionale. Susţinerea noastră a fost că nu se pune problema unei treceri la retragerea sprijinului acordat economiei. Atât timp cât suntem într-un program finanţat de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional nu se pune problema retragerii înainte de termenul contractual adică sfârşitul anului 2010", a mai spus preşedintele Băsescu.

Referindu-se la problema Afganistanului şeful statului român a mai spus că liderii Uniunii Europene salută preşedintelui american Barack Obama de a consilida participarea în Afganistan şi a subliniat că Uniunea Europeană va continua să fie un partener al SUA.

De asemenea, el s-a referit şi la problema Iranului, menţionând că la Consiliu s-a stabilit ca UE să fie parte a reacţiei internaţionale în cazul în care această ţară nu-şi va îndeplini obligaţiile de trasnparenţă în ceea ce priveşte programul nuclear.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Se anticipează creşterea şomajului în UE, sperăm să ne menţinem sub media europeană.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Se anticipează creşterea şomajului în UE, sperăm să ne menţinem sub media europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei