Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BEC: CC a cerut ca renumărarea voturilor nule să se facă până luni, la ora 15.00

Vineri, 11 Decembrie 2009 (16:07:47)

Curtea Constituţională a solicitat Biroului Electoral Central ca reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora să se facă până luni, la ora 15.00, BEC cerând însă Curţii să precizeze dacă operaţiunea trebuie făcută la Bucureşti sau la birourile electorale judeţene.

BEC a adresat Curţii Constituţionale o solicitare în care cere să precizeze dacă reexaminarea şi renumărarea voturilor nule trebuie să fie făcută de acest birou sau de birourile electorale judeţene, membrii BEC invocând termenul scurt până la care Curtea a solicitat un răspuns din partea BEC respectiv luni, 14 decembrie, ora 15.00.

"Vă solicităm această precizare întrucât o parte din membrii BEC consideră că din dispozitivul hotărârii dumneavoastră rezultă cu claritate că această operaţiune trebuie realizată efectiv de către membrii BEC, la sediul său din Bucureşti", se mai arată în documentul citat.

BEC menţionează că a primit vineri hotărârea Curţii Constituţionale prin care aceasta a solicitat reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

În documentul citat se mai menţionează că, potrivit legii 370/2004, buletinele de vot nule se află, în prezent, depozitate în arhiva tribunalelor judeţene.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut, vineri, că preşedintele BEC a încălcat decizia CC de renumărare a voturilor nule, dând dispoziţie ca acestea să fie numărate de către Birourile Electorale Judeţene, şi nu de către BEC, aşa cum a precizat Curtea, invocând o sesizare a BEC.

"Aş dori să informez opinia publică asupra unui fapt care, după opinia mea, reprezintă o încălcare a deciziei Curţii Constituţionale, ca BEC să asigure renumărarea voturilor nule. În ciuda opoziţiei reprezentanţilor noştri, preşedintele BEC, judecătoarea Hermina Iancu, deşi decizia CC era clară, şi anume că BEC trebuie să asigure renumărarea voturilor nule, a decis ca renunărarea voturilor nule să fie făcută de fiecare Birou Eelectoral Judeţean în parte. E o încălcare a deciziei CC şi prin această decizie nu se poate asigura siguranţa tuturor buletinelor de vot", a susţinut, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

El a explicat că, de fapt, sensul deciziei CC trebuie respectat de BEC, iar renumărarea voturilor nule şi, implicit, renumăratea tuturor voturilor să fie făcute de BEC.

Curtea Constituţională a decis, vineri, renumărarea voturilor nule de către Biroul Electoral Central (BEC), pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

Astfel, Curtea Constituţională a decis reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora de către Biroul Electoral Central.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, vineri, de către Plenul Curţii Constituţionale.

Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central.

Conform procesului-verbal al BEC privind rezultatul pentru alegerea preşedintelui României, numărul voturilor nule la al doilea tur de scrutin este de 138.476 voturi, iar diferenţa de voturi între Traian Băsescu şi Mircea Geoană este de 70.040 voturi.

PSD a depus, marţi, la Curtea Constituţională, o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BEC: CC a cerut ca renumărarea voturilor nule să se facă până luni, la ora 15.00.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BEC: CC a cerut ca renumărarea voturilor nule să se facă până luni, la ora 15.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei