Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ioan Oltean îl vrea premier din nou pe Emil Boc, care "merită o reparaţie morală, excepţională"

Vineri, 11 Decembrie 2009 (17:59:53)

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că el îl doreşte la conducerea Guvernului tot pe Emil Boc, care "merită o reparaţie morală, excepţională", mai ales după votul masiv dat de ardeleni în favoarea lui Traian Băsescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Oltean a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa a început toate procedurile "desemnării unui prim-ministru şi formării Guvernului", prima întrunire având loc deja cu reprezentanţii UDMR.

"Asigur că PDL vrea un Guvern de dreapta, solid, stabil, cu o majoritate serioasă, format din PDL, PNL şi UDMR cu care, împreună, ar face peste 60 la sută, având o majoritate mult mai consolidată decât a avut-o în 2004, dar dacă PNL va dori să fie, în continuare, căţelul pe care îl duce PSD prin această ţară, nu are decât să fie. Vom face un guvern cu alte forţe politice. Asigur că va fi un Guvern în care PDL va avea primul ministru. Personal cred că, dată fiind situaţia în care se află România, rezultatele obţinute, PDL nu poate avea alt premier decât unul politic şi dat de către PDL. Şi, în opinia mea, nu poate fi nimeni altul decât Emil Boc", a spus deputatul Ioan Oltean.

Liderul PDL a adăugat că PDL va asigura ca, până la Crăciun, să existe un guvern care să aibă votul de încredere al Parlamentului României şi care, de îndată, să înceapă adoptarea bugetului în aşa fel încât, în luna ianuarie, în şedinţa extraordinară a Parlamentului, acesta să poată fi adoptat pentru ca angajamentele ţării noastre faţă de UE şi FMI să fie îndeplinite şi de aici să decurgă punerea în aplicare a tuturor măsurilor care să conducă la ieşirea din criză.

"Am convingerea că PDL, cu celelalte forţe politice, care vor accepta să formeze o majoritatea parlamentară, vor determina stabilitatea, ieşirea din criză şi, în mod cert, depăşirea momentului creat de criza politică prelungită determinată de PSD şi PNL", a spus Ioan Oltean.

Întrebat ce se va întâmpla cu Liviu Negoiţă, premierul desemnat, Oltean a declarat că acesta poate să-şi prezinte mandatul sau să intre în Parlament, însă totul depinde de modul în care se va negocia cu partenerii care vor accepta să intre în această formulă guvernamentală.

"Exclud varianta unui premier independent politic. E opinia mea, că ţara are nevoie de un premier politic care să angajeze partidul în actul de scoaterea României din criza politică", a spus Ioan Oltean.

Întrebat de ce îl preferă din nou pe Emil Boc şi dacă opţiunea sa este împărtăşită şi de alţi lideri PDL, Oltean a spus că, deocamdată, este primul care îşi face publică opţiunea, dar că este convins că i se vor alătura şi alţii.

"Este părerea mea. În raport cu ceea ce a făcut Emil Boc, cu ce a demarat Emil, cu votul masiv obţinut în Transilvania în favoarea lui Traian Băsescu i s-ar face o reparaţie morală, excepţională lui Emil Boc, o reparaţie pe care o merită. Dar totul se va întâmpla în raport cu negocierile care se vor purta. E opinia mea, ca un om care a trăit în Ardeal, care îl cunosc pe Emil Boc şi care ştiu votul ardelenilor şi ştiu care este şi pretenţia votanţilor din Ardeal", a spus Oltean.

Acesta a adăugat că este convins că va fi susţinut şi de alţi lideri PDL din Transilvania.

"Cu siguranţă că mă vor susţine toţi preşedinţii din Ardeal. Rămâne, însă foarte clar: premierul să fie desemnat şi prin negocierile purtate cu celelalte formaţiuni politice care pot să pună anumite condiţii, dar asigur că nu va fi Crin Antonescu. Dacă partidele care vin la negocieri vor accepta varianta Liviu Negoiţă, el ajunge în Parlament, dacă partidele vor găsi o altă variantă, Liviu Negoiţă îşi va depune mandatul", a afirmat Oltean.

Liderul PDL a adăugat că nu exclude negocieri cu PNL în privinţa postului de premier.

"Atunci când negociezi cu PNL, negociezi şi funcţia de prim-ministru. Va trebui să discutăm şi acest lucru. Lucrurile sunt clare, vrem o majoritate solidă cu PNL, dar nu cu premier liberal. În urma discuţiilor cu PNL, dacă Emil Boc nu va fi acceptat, mai avem şi alte variante, Liviu Negoiţă care e deja pe tun, mai avem şi alte variante", a spus el.

Referindu-se la liberalii care vor alianţă cu PDL, Oltean a spus că aceştia sunt "responsabili".

"Eu cred că, în PNL, există o aripă puternică responsabilă, o grupare care înţelege raţiunile vremii. În politică, mânia, duşmănia, durează un minut, echilibrul, responsabilitatea, durează o veşnicie. În politică se spune că diplomaţia este arta de a face ce e necesar. În acest moment, este necesar ca România să aibă un guvern stabil", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a amintit că guvernarea cu PDL-PSD este exclusă.

"Dacă liberalii insistă în tâmpenia de a rămâne în afara actului de guvernare, vom merge în Parlament cu un Guvern pe care îl vom putea face cu cineva, cu UDMR, cu minorităţile sau numai cu PDL. În final, vom ajunge oricum în Parlament cu un Guvern, dar sperăm să fie un Guvern în care PNL să aibă o poziţie foarte importantă", a adăugat Oltean.

Întrebat de un jurnalist pe cine ar vedea premier de la PNL, în cazul în care se va lua în discuţie această situaţie, Oltean a declarat că pe nimeni.

"De la PNL, nu văd premier pe nimeni. Este exclus să fie de la PNL. Avem ministre pentru ei, funcţii de vicepriministru. Sunt suficiente elemente care să îi încurajeze să vină alături de noi. Îi asigurăm de o conlucrarea corectă. De altfel, 2005-2006 au fost ani foarte buni în care cele două partide politice au colaborat excelent. Eu cred că există mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart. Ne desparte doar orgoliul şi mânia unor oameni politici care sunt incapabili să le depăşească, cum este Orban, Norica Nicolai sau Crin Antonescu", a declarat Oltean, adăugând că, în opinia sa, raţiunea o să învingă.

În ceea ce priveşte actualii membri ai Cabinetului Boc, Oltean a declarat că sunt cel puţin trei-patru din actualul Guvern care nu mai au ce căuta în viitorul cabinet, dar nu a vrut să-i nominalizeze.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Oltean îl vrea premier din nou pe Emil Boc, care "merită o reparaţie morală, excepţională".
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Oltean îl vrea premier din nou pe Emil Boc, care "merită o reparaţie morală, excepţională"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alegeri trimis de
(12 dec 2009, 14:03:05
da, consider ca dl. BOC, cu toate ironiile si jignirile care i se aduc, este cel mai corect, cinstit, onest, dintre toti politicienii..... ar trebui sa-si reia functia......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei