Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nici n-am avut timp să visăm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa repede ne-au luat nemţii, încât e limpede cine a inventat noţiunea de blitzkrieg. Norocul de până acum al ciulinilor s-a răzbunat ca un făţarnic, nu printr-un autogol sau penalty acordat eronat, ci printr-un gol înscris de un român. Or fi simţit ei că dulce ca mierea e glonţul unui compatriot?! Evident că nu... Mă întorc la Meme Stoica şi la ce scriam după meciul de la Piatra Neamţ. Nu cred că e benefic să îţi încarci cugetul înainte de o încercare aşa măreaţă cum e primăvara Ligii Campionilor. Să spui despre o greşeală flagrantă a arbitrului, favorabilă ţie, că a fost un penalty limpede pentru toată lumea, înseamnă să agăţi o piatră de moară nu numai pentru tine, ci pentru întreg grupul pe care îl reprezinţi. Dacă ţipi ca din gură de şarpe că te fură arbitrul când câştigi cu Bistriţa, păi atunci ar trebui să fii suficient de bărbat să spui că ai fi preferat să câştigi cu Ceahlăul în alt mod decât printr-o lovitură de la 11 metri inventată.
Oricum a fost o toamnă de pomină a campionilor, nu numai ai noştri. Boloni repetă în oglindă isprava lui Lucescu, aceea cu gol decisiv marcat de portar în minutele de prelungire. Privindu-l pe acel turc imediat după gol, nu ştiu dacă aş identifica o altă bucurie care să-l transfigureze astfel. Puţini au parte de aşa ceva, ferice de el!
Dar de grupa adevăraţilor campioni ce ziceţi? Adevăraţi, fiindcă au fost campioni în ţările lor, dar şi pentru că aşa au jucat cu toţii. Înainte de ultima etapă din grupe, Barcelona, Inter, Rubin Kazan şi Dinamo Kiev aveau şanse reale de calificare. Ba chiar Inter putea ocupa orice loc de la 1 la 4! Unul dintre comentatorii rezumatelor de la TVR nici măcar nu şi-a mai bătut capul cu calculele, spunând că situaţia era prea complexă pentru aşa ceva! Eu cred că a fost o adevărată voluptate a calculelor! Kievenii au deschis scorul repede şi o egala astfel pe Barcelona în clasament. În acel moment se calificau la braţ, dacă se menţinea scor egal în meciul Inter-Rubin. Aici, la 0-0 sau 1-1 Inter se păstra desupra ruşilor (dar pe locul 3), de la 2-2 în sus se răsturna situaţia. Nota bene, în acest caz am fi avut o echipă care, cu 7 (şapte) puncte n-ar fi prins nici măcar Europa League! Dar Inter nu-şi putea permite s-o ia pe urmele lui Juve, aşa că înscrie prin Eto'o cocoţându-se pe locul 1. Astfel că de-acum Barcelona era la un gol de dezastru, o victorie cu 2-0 a ucrainenilor putând s-o arunce pe 3. Ce a urmat se ştie... Catalanii s-au pus pe treabă şi au întors rezultatul, calificându-se de pe primul loc, italienii şi-au securizat cu încă un gol victoria şi locul 2. În final favoriţii şi-au respectat rangul, dar prin câte a trebuit să treacă pentru asta...
Dar de şutul din lovitură liberă al lui Ibrahimovic ce ziceţi? Brrr!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici n-am avut timp să visăm.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nici n-am avut timp să visăm5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei