Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 200 de grupări de crimă organizate, destructurate de la începutul anului

Duminică, 29 Noiembrie 2009 (14:20:22)

Peste 200 de grupări de crimă organizată au fost destructurate în primele zece luni ale anului, majoritatea fiind axate pe trafic de droguri şi trafic de persoane, în cadrul anchetelor fiind arestate peste 700 de persoane, informează, duminică, Poliţia Română.

Sursa citată notează că grupările de crimă organizată sunt "foarte bine structurate şi ierarhizate, fiecare membru îşi ştie şi respectă cu stricteţe atribuţiile, cunoscând cu lux de amănunte legăturile pe care le poate accesa, unde, cum şi când să acţioneze şi chiar cui trebuie să îi cedeze partea financiară ce revine structurii din care face parte".

Aceste grupări au un caracter secret, sunt foarte bine coordonate şi realizează un impact social extrem de negativ şi periculos.

"Poliţia Română face eforturi constante pentru documentarea activităţilor ilegale desfăşurate de astfel de reţele şi tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate. În urma unor complexe activităţi, poliţiştii din structurile de combatere a criminalităţii organizate au destructurat în primele 10 luni ale anului în curs, 213 grupări infracţionale organizate, formate din 1.637 de persoane", precizează sursa citată.

82 dintre grupări aveau ca obiect de activitate traficul de droguri, 55 - traficul de persoane, 38 se ocupau cu spălarea banilor, alte 38 fiind specializate în criminalitate informatică.

Dintre cele 1.637 de persoane, membre ale grupărilor infracţionale organizate, 721 sunt cercetate în stare de arest preventiv.

"Destructurarea grupărilor infracţionale reprezintă o constantă a Poliţiei Române, astfel că, numai în ultimele zece zile poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au destructurat 13 grupări infracţionale formate din 86 de persoane", informează, duminică, Poliţia Română.

Domeniile vizate au fost macrocriminalitatea economico-financiară (o grupare formată din zece persoane), traficul de droguri (şase grupări cu 48 de membri), traficul de persoane (trei grupări cu 15 persoane), criminalitatea informatică (o grupare cu zece membri) şi concurenţa neloială, contrafacerea unei mărci în scopul inducerii în eroare a publicului asupra calităţii produselor şi punerea în circulaţie (o grupare cu trei persoane).

Pentru documentarea activităţilor infracţionale a celor 13 grupări, poliţiştii au efectuat peste 80 de percheziţii domiciliare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de grupări de crimă organizate, destructurate de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de grupări de crimă organizate, destructurate de la începutul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei