Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu anunţă că dă în judecată cotidianul "Gardianul" şi pe Dinu Patriciu

Duminică, 29 Noiembrie 2009 (15:21:47)

Traian Băsescu a anunţat sâmbătă, la sediul său de campanie, că va da în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul pentru "minciună şi trucarea unor filmări" şi a întrebat conducerea ziarului de ce nu a făcut o expertiză a filmului.

"Pentru minciună şi trucarea unor filmări îl dau în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul. Fac acest lucru pentru că au prezentat un film trucat. Înainte de orice, cred că presa care a introdus în circulaţie un film trucat ar trebui să răspundă în mod elementar la câteva întrebări. În primul rând, dacă înainte de a introduce filmul în circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul Naţional de Expertiză", a arătat Traian Băsescu.

El a mai întrebat conducerea cotidianului Gardianul dacă măcar după introducerea în circuitul public a "unui film trucat a avut curiozitatea" să facă o expertiză a acestui film şi, în caz afirmativ, să facă public rezultatul.

Băsescu a apreciat că la 20 de ani de la Revoluţie românii nu mai pot fi păcăliţi sau manipulaţi cu filme trucate, în care este amestecată viaţa unui copil. "Un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare doar în interesul candidatului Mircea Geoană, utilizându-se pentru aceasta filme trucate. Nu vreau să mă întreb cum s-ar fi simţit oricare dintre noi, dacă în această situaţie ar fi fost un copil al nostru", a mai spus Bîăsescu.

El a opinat că, în ultimele zile ale acestei campanii, "a ieşit la suprafaţă toată mizeria din spatele lui Mircea Geoană". "O mizerie pe care eu, în 2004 o calificam a fi sistemul ticăloşit. Şi am văzut ieşiri publice ale domnului Patriciu, la Realitatea TV, domnul Patriciu care în timpul lui Iliescu şi al lui Năstase, a fost beneficiarul privatizării Rompetrol şi Petromidia. L-am văzut pe domnul Vântu, cel care a escrocat peste 350.000 de români, care au rămas fără case, fără bani", a adăugat Băsescu.

De asemenea, el a mai susţinut că nici trustul lui Dan Voiculescu nu rămâne mai prejos în "denigrare şi atacuri la persoană" şi a apreciat că folosirea trusturilor de presă în favoarea unui singur candidat este necinstită. "Obiectivele acestor rechini ieşiţi la suprafaţă, Voiculescu, Vântu, Patriciu, care manipulează conştiinţe prin trusturile de presă sunt legate de ceea ce nu au putut să înhaţe în timpul liniştii garantate de Iliescu, Adrian Năstase şi Geoană, ca ministru de externe, şi sunt flămânzi să smulgă noi bucăţi de pradă din economia românească", a conchis Băsescu.

Cotidianul "Gardianul" a publicat, joi seară, o filmare în care preşedintele Băsescu pare că ar fi lovit un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea TV, întrebat cum comentează filmul, că se va uita la imagini şi va da o explicaţie publică, după care a spus: "Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii".

"Vă asigur că o să mă uit şi o să vă dau o explicaţie. Dar zice copilul ceva? A spus ceva urât?", a spus Băsescu, întrebat despre filmuleţ.

"Poate m-a înjurat", a adăugat Băsescu.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sediul său de campanie, că niciodată în viaţa lui nu a lovit vreun copil, al său sau al altora, susţinând că s-a ajuns "prea departe cu campania murdară" şi că acest lucru"arată disperare".

"Aş vrea să încep cu o precizare necesară: Niciodată în viaţa mea nu am lovit un copil. Nu mi-am lovit copiii, nu mi-am lovit soţia, nu am lovit copiii altora. Nu i-am lovit, nu i-am bătut", a spus Băsescu, referindu-se la imaginile difuzate pe internet şi în presă potrivit cărora ar fi lovit un copil.

El a opinat că s-a ajuns "prea departe" cu campania murdară.

Întrebat de MEDIAFAX, vineri dimineaţă, la momentul la care, în jurul orei 3.30 , părăsea sediul său de campanie, dacă imaginile reprezintă un trucaj şi cum va demonta înregistrarea, Băsescu a răspuns: "Eu am văzut deja demontată scena pe un calculator, probabil că mâine o să o vadă şi publicul".

Băsescu a continuat arătând că "mâine" fi dată publicităţii o "demonstraţie" în acest sens făcută "de un specialist".

Băiatul care ar fi fost lovit de Traian Băsescu este din comuna prahoveană Drajna, are 15 ani, iar în prezent se află cu mama sa în Italia. Primarul comunei Drajna, Mihai Gavrilă, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că îl cunoaşte pe băiat, caracterizându-l drept "un copil normal şi libertin, în sensul că îi place să cunoască şi să înţeleagă".

Primarul din Drajna a spus că, din informaţiile pe care le are, băiatul a terminat anul trecut clasa a VIII-a, iar în prezent se află în Italia la mama sa, care lucrează acolo.

Întrebat cum crede că a ajuns minorul la acea manifestare electorală, primarul Mihai Gavrilă a explicat că, din câte îşi aminteşte, a fost vorba despre un miting electoral dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2004 şi că la acel miting au venit de la Drajna la Ploieşti "două sau trei autocare" cu membri PNL şi simpatizanţi ai lui Traian Băsescu. Primarul a spus că este posibil ca băiatul "să se fi agăţat de grupul organizat care a venit din Drajna".

Observatorulph.ro relatează, vineri, că l-a contactat telefonic pe băiat, Marius Istrăţoiu, care a povestit incidentul petrecut în urmă cu cinci ani, confirmând că a fost agresat de Traian Băsescu.

"Vă confirm că eu sunt cel din imagini. (...) Aveam 10 ani. Iniţial, domnul preşedinte mă luase pe scenă şi am vrut să spun ceva legat de Iliescu şi Năstase. Probabil, de emoţii, am spus că Iliescu şi Băsescu nu sunt buni sau ceva de genul. Apoi, domnul preşedinte m-a dat jos de pe scenă. S-a enervat că spusesem o prostie şi când m-am dus lângă dânsul voiam să-mi cer scuze, dar m-a împins. Chiar am râs, nu a fost ceva care m-a marcat", a declarat băiatul pentru Observatorulph.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu anunţă că dă în judecată cotidianul "Gardianul" şi pe Dinu Patriciu.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu anunţă că dă în judecată cotidianul "Gardianul" şi pe Dinu Patriciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei