Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Legea se va reinstaura după 6 decembrie inclusiv în MAI

Duminică, 29 Noiembrie 2009 (17:18:53)

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat că are încredere că "structurile de forţă ale MAI vor veghea cu imparţialitate asupra turului doi" şi le-a transmis angajaţilor din minister că, după 6 decembrie, "legea se va reinstaura inclusiv în activitatea acestui minister".

"Eu am întreaga încredere că structurile statului român vor sta deoparte de ingerinţele politicului în acest moment, înainte de turul doi. Sunt convins că cei care reprezintă structurile de forţă ale MAI vor veghea cu imparţialitate asupra turului doi. Sunt absolut convins că a fost o palmă nemeritată pe obrazul Guvernului României, nu a Guvernului Boc, modul nelegal, brutal şi neconstituţional prin care a fost desemnat domnul Blaga ca ministru interimar", a declarat, duminică, Geoană într-o conferinţă de presă, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a precizat că există prevederi clare în Constituţie că atunci când se revocă un ministru nu poate fi numit în locul lui un ministru interimar, ci trebuie mers la Parlament.

"Este o concluzie pe care cu toţi o anticipam. Mai grav este faptul că actele emise de domnul Blaga în această calitate sunt pasibile de nulitate şi este vorba de numeroase decizii ale acestui minister. Vreau să-i asigur pe cei care lucrează în acest minister că voi asigura imparţialitate şi corectitudine şi că legea se va reinstaura după 6 decembrie inclusiv în activitatea acestui minister", a spus Geoană.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.

Instanţa a respins excepţiile ridicate de Administraţia Prezidenţială şi a admis cererea de suspendare a decretului 1358 din 1 octombrie emis de preşedintele României până la pronunţarea instanţei de fond.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit Legii contensiosului administrativ, încheierea sau, după caz, sentinţa prin care se pronunţă suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Legea se va reinstaura după 6 decembrie inclusiv în MAI.
 Vizualizări articol: 391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Legea se va reinstaura după 6 decembrie inclusiv în MAI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei