Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsuri ciudate

Olărean şi poliţia blochează Rădăuţiul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoturisme bară la bară, claxoane, înjurături şi conducători auto nervoşi şi grăbiţi în acelaşi timp. Aceasta era atmosfera ieri dimineaţă în centrul municipiului Rădăuţi ca urmare a blocării traficului rutier din cauza unor lucrări, chiar în „buricul târgului”, pe strada Ştefan cel Mare, în zona cuprinsă între intersecţia cu strada Volovăţului (Piaţa Garoafelor) şi intersecţia cu strada Libertăţii.
Încă de joi dimineaţă, în porţiunea amintită mai sus, edilii rădăuţeni au dat startul unei serii de lucrări care vizează amenajarea unor scuaruri pe o lungime de aproximativ o sută de metri, „lucrări pentru fluidizarea circulaţiei rutiere”, după cum declară specialiştii administraţiei locale.

 

Proprietarii de spaţii comerciale de pe strada Ştefan cel Mare au luat foc

Chiar dacă problema fluidizării va fi rezolvată într-un anume fel, cu siguranţă vor apărea situaţii dificile atunci când maşinile de intervenţii de la ambulanţă, poliţie, pompieri, vor fi nevoite să traverseze zona menţionată, în sensul că vor fi nevoite, din cauza spaţiului limitat, să respecte prioritatea impusă de coloana în mers.
Însă cea mai mare nemulţumire, vizavi de apariţia acestor scuare, vine de la proprietarii de spaţii comerciale de pe strada Ştefan cel Mare, în sensul că separarea celor două sensuri prin scuaruri, până la urmă îngustarea arterei de circulaţie, nu va mai permite aprovizionarea magazinelor din cauza strangulărilor circulaţiei în acele perioade.
„Pentru că îmi desfăşor activitatea pe această stradă, vă rog să mă credeţi că mă deranjează modul cum primarul Olărean procedează la crearea acestui scuar, şi nu ştiu cum voi face de acum aprovizionarea magazinului. Până la urmă nu este un lucru benefic pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în această zonă”, a declarat unul dintre comercianţi.
De aceeaşi părere a fost şi un alt patron: „Sunt afectat de această măsură pentru că nu ştiu cum mă voi aproviziona de acum încolo. Orice tip de maşină de marfă care ar intenţiona să tragă la mine pentru aprovizionare, cu siguranţă va încăleca scuarul. Sunt de acord că iniţiativa este foarte bună din punct de vedere estetic însă nu este deloc practică”.
Administratorii magazinelor din zonă spun că de fiecare dată când se va efectua aprovizionarea se va bloca circulaţia pe stradă.

 

Iniţiativa aparţine poliţiei

Primarul Aurel Olărean se spală pe mâini şi spune că iniţiativa acestor modificări porneşte de la Poliţia municipiului. „Am decis realizarea scuarului de pe strada Ştefan cel Mare ca urmare a solicitării Poliţiei municipale, a comandantului Rotaru”, a precizat Olărean.
Pentru mai multe detalii ne-a îndrumat către inginerul Igo Sigi Koffler, consilier superior la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi.
„Principalul motiv pentru care au fost demarate lucrările de pe strada Ştefan cel Mare a fost o solicitare a Poliţiei locale care vizează fluidizarea traficului rutier în acea zonă, zonă în care circulaţia era strangulată permanent din cauza maşinilor parcate acolo. Întrucât normativele Uniunii Europene prevăd cât mai puţine semaforizări, mai mult, înfiinţarea de sensuri giratorii, avem prins în planul de investiţii pentru anul 2010 un sens giratoriu în Piaţa Garoafelor cu scuaruri pe strada Ştefan cel Mare. Pentru că au apărut discuţii vizavi de aprovizionarea magazinelor de acolo, va fi întocmit un proiect de hotărâre de Consiliu Local care să stabilească programul de aprovizionare a acestor magazine, la fel ca în oraşele mari, între orele 22.00-05.00”, a spus Koffler.
Lucrările, evaluate la aproximativ o sută de milioane de lei vechi, sunt executate de către o firmă din comuna Marginea, SC Paviment, în urma unei licitaţii, şi vor fi finalizate luni.
La întrebarea legată de modul cum vor putea circula maşinile de intervenţii pe acel sector, Koffler a arătat că „va fi la fel ca înainte, când maşinile erau parcate pe dreapta. Frecvenţa urgenţelor nu poate fi calculată, însă cred că atunci banda de circulaţie va fi liberă, e vorba doar de o sută de metri, şi eu zic că nu vor fi probleme cu maşinile de intervenţii”.
Comandantul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, comisar şef Eugen Rotaru, a declarat, ieri, pentru Monitorul de Suceava: „Construcţia scuarului de pe strada Ştefan cel Mare s-a decis în urma discuţiilor care au avut loc la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava şi s-a convenit că această măsură este cea mai optimă soluţie pentru fluidizarea traficului în acea zonă”.

 

„Maică, primarul ăsta nu s-a gândit că pe aici nu vor putea trece nici înmormântările?”

Ieri după-amiază, proprietarii mai multor magazine din zona Ştefan cel Mare urmau să se întâlnească pentru a decide o acţiune de protest comun în faţa sediului administraţiei locale.
În timp ce fotografiam zona scuarurilor, o bătrână ne-a abordat cu o întrebare nevinovată, dar extrem de realistă: „Maică, primarul ăsta nu s-a gândit că pe aici nu vor putea trece nici măcar înmormântările?”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olărean şi poliţia blochează Rădăuţiul.
 Vizualizări articol: 5601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Olărean şi poliţia blochează Rădăuţiul4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde esti tu Tepes Doamne!!!???? trimis de
(28 nov 2009, 15:49:29
Iata cateva din motivele adevarate pentru care sa executat acest scuar..:

1.o firma din comuna Marginea care la sponsorizat pe primarul Olarean ii trebuiau intoarse favorurile financiare.

2.intrucat club Amnesia ,proprietar alt domn marginean sponsor al primarului si in acelasi timp in chirie la domn primar(spatiul de pe insula de la lac este in proprietatea lui Olarean iar terasa a functionat in mod abuziv ne avand autorizatie de constructie)din pacate duce lipsa acerba de clienti acestia mutandu-se la Club River ,clica sa gandit ca blocand parcarea din fata de la River clientii se vor orienta spre Amnesia.

3.nimeni din zona comerciala nu a venit cu "deptul" la domn primar si domn director Koffler si na criza financiara e mare ....

Oameni buni ,in Europa firmele sant stimulate si ajutate fizic sa se dezvolte aici la noi sant obligate sa-si imparta profitul (daca mai exista asa ceva)cu clica care se cheama administratie locala si stat...

2.   Iar olarean??? trimis de
(28 nov 2009, 19:59:30
iar face asta prostii?nu face nimic bun,de ex.:sensul girtoriu de pe hurmuzachi,unde injura soferri de tir ca nu pot trece decat daca fac o groaza de manevre.....offffffff,oli,offf vezi ca faci umai prostii?

3.   Vai vai trimis de
(28 nov 2009, 23:20:47
trebua sa nu se complice sa lase sa parcheze masinile de marfa si sa blocheze circulatia la fel ca alta data .......

la cum arata, o sa incapa bine masinile, si dubitele, si poate si unele camioane mici nu e prob,

din moment ce acolo este semn de oprirea si stationarea interzisa sa inteleg ca masinile care aprovizionau magazinele de acolo opreau ilegal? ca in tara lui papura vodahappy si cum a zis babutza, ii treb ochelari, incape masina cu mortu si oricum unii oameni merg pe trotuar ....... eu zic ca e buna ideea, prob ramane, unde o sa parcheze de acum patronii de la magazinele din zona?
4.   Chiar foarte bine trimis de
(29 nov 2009, 10:31:26
ce atata mare zarva.... face chiar foarte bine... si cand nu era in plan acest proiect... cei care aprovizionau unitatile de acolo blocau drumul si era o circulatie .... varza.... Ca sa trec acea portiune oricum trebuia sa astept....pentru ca intotdeauna pe stanga si dreapta erau parcate masini.. Cat despre sensul giratoriu .. am observat ca nu au probleme soferii de tir... Cel care ai afirmat asta mai jos probabil nu ai carnet pentru asa ceva . Poti sa zici asta dupa ce o sa il ai ca sa zici ce ai simtit tu , nu vorbele altora. Circulatia e fluida acum..inainte asteptam mult si bine daca stateam la stop
5.   Banda de preselectie trimis de
(29 nov 2009, 11:53:41
domnilor de la CIRCULATIE, va rog sa va indreptati atentia putin si in fata la CLUB 93, sau NATIONAL, pentru ca atunci cand vrei sa faci dreapta spre str. STEFAN CEL MARE nu ai nici o sansa

tot timpul banda de preselectie e ocupata de masini parcate ( se baga astia pana la semafor)

acolo ar trebui facut ceva(cei care vin la national pot parca si in spate ca au ditamai parcarea acolo)

cum ati facut si celelalte (sensuri giratorii, scuare s.a.m.d. care SUNT FOARTE BUNE) sper cao sa gasiti si acolo o solutie)
6.   Dezgustat trimis de
(29 nov 2009, 20:27:17
bine ca celor de la Mediterana li sa facut sens unic pe 2 k ca nu doamne fereste sa li se strice afacerile...spatiu comercial in centru ..asfalt pe starda Tofan etc iar cei din centru o sa vorbesca cu Mos Craciun sa-i ajute sa se aprovizioneze pe horn...
6.1  RE: Dezgustat trimis de
(29 nov 2009, 23:08:09
sa intelegem ca fie esti printre cei ce asteapta pe mosu cu aprovizionarea fie o cunostinta sau rudahappy ......

stai calm, o sa arate frumos strada la vara cand sunt flori pe mijloc.... in loc de dubite, camioane ... limuzine ... etcwinking
7.   Dar ce sa le zici trimis de
(30 nov 2009, 13:55:09
multe comentarii aiurea mai faceti.. Asta pentru ca civilizatia sta undeva ascunsa... Place place ce ai zis MAFITZU... sa fie flori in loc de atatea masiniwinking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei