Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Aşteptăm ofertele politice ale PSD şi PDL, le discutăm şi ne definim poziţia

Luni, 23 Noiembrie 2009 (14:56:39)

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la sediul central al partidului, că liberalii aşteaptă porpunerile politice din partea PSD şi PDL, menţionând că liberalii vor trebui să discute aceste oferte şi susţinând că nu are nicio preferinţă între cele două formaţiuni.

"Astăzi suntem în situaţia în care aş spune aşteptăm să vedem care sunt propunerile politice ale celor două partide, în aşa fel încăt PNL să-şi poată defini o poziţie în perspectiva turului II", a susţinut Tăriceanu, menţionând că în opinia sa liberalii trebuie să pornească de la un set de principii şi valori fundamentale democratice pe care să le aibă în vedere "în perspectiva oricărei construcţii politice de viitor".

Întrebat dacă are vreo preferinţă între PSD şi PDL, liberalul a replicat că nu are nicio preferinţă. "Eu personal nu am nicio preferinţă, şi nici colegii mei nu cred că au vreo preferinţă. Va trebui să discutăm care sunt ofertele lor politice, către ce doresc să îndrepte această ţară, cum văd viitorul politc şi să vedem dacă vederile noastre pot să se potrivească cu vederile lor, dacă ne putem apropia aceste puncte de vedere. Acesta e punctul de plecare în orice discuţie serioasă privind viitorul României şi nu în ultimul rând ieşirea din situaţia de criză politică în care ne aflăm şi care pentru moment a fost pusă între paranteze datorită alegerilor.

Întrebat dacă PNL ar mai putea face vreo coaliţie cu PDL, Tăriceanu a spus că el vede posibilă "o înţelegere politică cu orice partid de factură democratică", reiterând că i se pare puţin probabilă "ţinând cont de experienţa proastă pe care am avut-o cu PDL în trecut".

Liderul PNL a menţionat că Antonescua obţinut un rezultat pe care liberalii l-au calificat ca fiind "foarte bun". "Sigur ne-am fi dorit mai mult, dar este un rezultat care îl onorează şi ne onorează. Acest rezultat ne dă speranţe pentru viitor, pentru că nu face decât să confirme seria bună a rezultatelor pe care PNL le-a obţinut în ultima perioadă şi care plasează PNL în categoria celor trei partied mari din România", a spus Tăriceanu.

El a menţionat că pe lângă motivele de satisfacţie există şi motive de preocupare şi de îngrijorare legate de viitorul democratic al României. "Referendumul care a fost organizat în pripă aş spune că deschide calea unor transformări care nu sunt democratice, în România", a precizat Tăriceanu.

Declaraţia lui Tăriceanu a fost făcută înainte ca Crin Antonescu să spună că este exclusă orice alianţă între el şi Traian Băsescu, subliniind că nu îl va susţine pe acesta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, întrucât un nou mandat de şef al statului pentru acesta este "cel mai rău lucru pentru valorile democraţiei".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Aşteptăm ofertele politice ale PSD şi PDL, le discutăm şi ne definim poziţia.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Aşteptăm ofertele politice ale PSD şi PDL, le discutăm şi ne definim poziţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei