Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a mulţumit românilor pentru votul la referendum şi a mulţumit şi ziariştilor

Luni, 23 Noiembrie 2009 (19:55:48)

Preşedintele Traian Băsescu le-a mulţumit, luni, într-o conferinţă susţinută la sediul său de campanie, românilor şi ziariştilor pentru rezultatul referendumului din 22 noiembrie, susţinând că duminică politicienii au primit un semnal clar care îi obligă să reformeze clasa politică.

"Referendumul de ieri (duminică - n.r.) ne-a arătat drumul pe care românii vor ca România să-l urmeze. Vor reforma clasei politice, susţin reformarea sistemului bugetar, prin desfiinţarea agenţiilor, susţin renunţarea la salariile celor privilegiaţi, susţin renunţarea la pensiile privilegiate. Altfel spus, susţin reforma statului în toate aspectele ei, fie că vorbim şi de educaţie şi de sănătate. Aceasta este semnificaţia pe care eu o dau votului pe care ieri (duminică – n.r.) românii l-au exprimat", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că, timp de 20 de ani, România a fost condusă de o clasă politică ce s-a consolidat tot mai mult, care "şi-a împletit interesele politice cu interesele de afaceri, ce a pus pe primul plan interesele grupurilor pe care le reprezenta din sfera economică".

"Ieri, clasa politică a fost obligată să ia notă de semnalul transmis de români. A fost un semnal care poate fi interpretat astfel: domnilor politicieni, de 20 de ani v-aţi asumat toată puterea şi aţi ajuns să hotărâţi ce drum se face, ce şcoală se repară, ce investiţie se face, cărei categorii sociale îi mărim salariul, toate acestea în detrimentul binelui general, dar tot timpul în favoarea clientelei politice", a mai spus Traian Băsescu.

El consideră că, la referendum, românii au dat un vot istoric, deoarece au dat un semnal extrem de clar politicienilor.

"Românii sunt sătui de jocurile politice, sunt sătui de alianţele mai mult sau mai puţin transparente. Românii vor de la clasa politică eficienţă", a mai declarat preşedintele.

Traian Băsescu le-a mulţumit românilor pentru votul acordat referendumului, dar a ţinut să le mulţumească şi ziariştilor.

"Vă mulţumesc, români. Vă mulţumesc, ziarişti", a spus în finalul declaraţiei Traian Băsescu.

BEC a anunţat, luni, că 77,74% din alegători, au votat, duminică, pentru introducerea Parlamentului unicameral, iar 88,85% au votat pentru reducerea la maxim 300 a numărului de parlamentari, la o prezenţă de 50,88%, potrivit numărătorii voturilor din 96,44% din secţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a mulţumit românilor pentru votul la referendum şi a mulţumit şi ziariştilor.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a mulţumit românilor pentru votul la referendum şi a mulţumit şi ziariştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei