Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Erori au fost, erori sunt încă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Henţul lui Henry din prelungirile barajului cu Irlanda s-ar putea să fie anatema acestuia. Foşti colegi ai săi, de la Arsenal şi de la naţională, au folosit cuvinte tranşante pentru gestul său. Şi în Franţa comună s-a creat un curent de opinie defavorabil modului în care cocoşeii au obţinut calificarea. Dar pe băieţii în verde nu-i încălzeşte cu nimic. Mortul de la groapă nu se mai întoarce. Dar asta deja se ştia. Am reluat însă tema pentru că frauda respectivă a luat o întorsătură stupidă în interpretarea noastră românească, dacă nu chiar romanescă! Ideea e să facem ciocul mai mic, că şi noi am obţinut ultima calificare cu un gol neregulamentar, marcat de Goian din ofsaid...
În mod normal n-aş fi băgat în seama o asemenea neghiobie, dacă nu s-ar fi găsit ditamai directorul de Gazetă să-i confere oarecare legitimitate, în stilu-i binecunoscut. Precizarea din urmă este esenţială, deoarece se ştie că respectivul nu critică fără a peria în prealabil şi nici nu laudă înainte de a sugera dezinteresarea, din moment ce subiectul laudei fusese criticat cândva, şi tot aşa. Când ai emisiune longevivă trebuie să umbli cu jumătăţi de măsură, că altfel rişti să rămâi stingher în studio şi nu mai are cine să voteze dacă a greşit arbitrul. Dar dacă tot a fost adus golul lui Goian în discuţie, “hai să mai punem faza o dată”, să facem “un zum”!
Convenind că Goian a marcat din ofsaid, fie el vizibil abia la reluare, a compara golul său cu cel al lui Henry-Gallas este ca şi cum ai asemui pe unul care găseşte nişte bani pe stradă cu altul care dă în cap pentru ei. De-aia şi henţul voluntar se pedepseşte cu cartonaş, în timp ce poziţia de ofsaid cu lovitură liberă indirectă. Dar ipocriţii am fi noi, fiindcă atunci am fi ales să mergem pe burtă! Dar mai mult decât să recunoaştem că a fost ofsaid, ce trebuia să facem?! Să ne indignăm, să ne fie ruşine că una din greşelile la ofsaid, care se întâmplă meci de meci, s-a aşezat statistic şi în favoarea noastră?! Este normal ca reacţiile să fie diferite, nu pentru că atunci a fost vorba de români şi acum de francezi, ci pentru că faptele însele sunt deosebite. Ca să fiu maliţios, diferenţa dintre un ofsaid nesemnalizat şi un henţ-hoţ este aidoma celei dintre o idee strălucită şi cupadelegenda!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Erori au fost, erori sunt încă.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Erori au fost, erori sunt încă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei