Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâre

BEJ Suceava a decis înlocuirea preşedinţilor secţiilor de votare din Slatina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Electoral Judeţean Suceava a decis, în ziua alegerilor, înlocuirea tuturor preşedinţilor secţiilor de votare din comuna Slatina, în urma mai multor reclamaţii cu privire la modul de organizare a alegerilor şi la modul în care s-a desfăşurat procesul electoral. În urma deciziei BEJ, au fost schimbaţi patru preşedinţi din toate secţiile de votare din Slatina, precum şi locţiitorul unuia dintre aceştia.
Decizia a fost luată în urma vizitei pe care preşedinta BEJ Suceava, Ştefania Fulga, a făcut-o în cursul zilei de ieri în comuna Slatina pentru a verifica un număr de şase reclamaţii depuse la BEJ şi care vizau încălcarea prevederilor legale cu privire la modul de desfăşurare a alegerilor. Ştefania Fulga s-a deplasat la Slatina împreună cu alţi trei membri ai BEJ şi cu mai mulţi jandarmi.
În procesul verbal întocmit după verificarea secţiilor din Slatina se precizează că, la secţia nr. 540 din satul Găineşti, reprezentanţii partidelor politice erau în posesia listelor electorale permanente şi a tabelelor electorale, iar buletinele de vot erau înmânate alegătorilor doar de către preşedintele secţiei. De asemenea, preşedintele secţiei de votare a declarat că nu deţine procesul verbal privind întrunirea tuturor membrilor biroului secţiei în preziua alegerilor. Preşedintele secţiei 540 a mai afirmat că la întâlnire au participat doar locţiitorul său şi reprezentantul PD-L.
 


Primarul Ilie Gherman a încercat să-i dea afară pe ziarişti dintr-o secţie


La o altă secţie din Slatina, secţia nr. 538, în cabinele de vot erau câte două persoane, fără ca preşedintele secţiei să ia o măsură pentru interzicerea acestui lucru. Tot aici nu au fost primiţi în secţia de votare reprezentanţii UDMR şi ai Partidului Ecologist Român, iar membrii biroului nu au fost convocaţi în şedinţă în preziua alegerilor.
„În sediul secţiei de votare se afla un consilier PD-L, iar la scurt timp şi-a făcut apariţia şi primarul comunei Slatina, Ilie Gherman, care a fost indignat de prezenţa ziariştilor acreditaţi şi care, alături de locţiitorul preşedintelui secţiei de votare, Mihai Făluţă, a încercat să îi scoată pe ziarişti în afara secţiei. Primarul secţiei şi-a justificat prezenţa în secţia de votare prin faptul că trebuie să treacă prin secţie în drum spre biroul său”, se mai arată în decizia BEJ.
În urma acestei situaţii, preşedinta BEJ Suceava i-a solicitat preşedintelui secţiei nr. 538 să dispună evacuarea primarului Ilie Gherman. Cu toate acestea, preşedintele secţiei i-a spus preşedintei BEJ că nu poate da curs acestei solicitări, „pentru că locuieşte în comuna Slatina”. În cele din urmă, Ilie Gherman a fost evacuat cu ajutorul jandarmilor şi s-a dispus sigilarea biroului primarului Ilie Gherman. Nici la această secţie nu exista procesul verbal de convocare a membrilor biroului în preziua alegerilor.
 


Urnele din secţia specială din Slatina nu erau sigilate


În acelaşi timp, la secţia specială nr. 541 S s-a constatat că locţiitorul preşedintelui lipsea, iar urnele de vot nu erau sigilate. Nu în ultimul rând, la secţia 539 din satul Herla s-a constatat că preşedintele nu avea proces verbal după întâlnirea cu membrii biroului secţiei de votare, care ar fi trebuit să aibă loc în preziua alegerilor. De asemenea, la această secţie s-a constatat că buletinele anulate erau afişate pe un gard care se afla la aproximativ 15 metri de secţie şi nu pe sediul acesteia.
Având în vedere toate aceste aspecte, BEJ Suceava a decis înlocuirea preşedinţilor secţiilor 538, 539, 540 şi 541 S şi a locţiitorului preşedintelui secţiei nr. 538.

 

Înlocuire cu scandal

După luarea acestei decizii, preşedinta BEJ Suceava s-a deplasat din nou la Slatina pentru a-i înlocui pe preşedinţii secţiilor de votare. Cele mai mari probleme au fost însă la secţia 538, din incinta primăriei, acolo unde membrii BEJ l-au găsit din nou pe primarul Ilie Gherman. După ce i-a înştiinţat pe preşedintele secţiei şi pe locţiitorul acestuia că trebuie să părăsească secţia de votare, în jurul membrilor BEJ s-a iscat un adevărat scandal. Nemulţumit de decizia luată, locţiitorul preşedintelui a încuiat camera în care se aflau materialele necesare procesului electoral, spunând că nu vrea să predea cheia. Alături de el îl avea primarul Ilie Gherman, şi acesta fiind vizibil iritat de decizia BEJ.
În cele din urmă, cu intervenţia poliţiştilor, atât Ilie Gherman, cât şi locţiitorul preşedintelui au fost evacuaţi din secţia de votare.
Preşedinte al acestei secţii a fost numită o persoană din municipiul Suceava. Pe de altă parte, preşedinta BEJ Suceava, Ştefania Fulga, a spus că la secţia specială 541 S, funcţia de preşedinte a fost preluată de o persoană din Vadu Moldovei, în timp ce la secţiile 539 şi 540 funcţia de preşedinte a fost ocupată de locţiitori. De precizat că persoanele desemnate pentru a-i înlocui pe preşedinţii celor două secţii au refuzat să preia aceste funcţii, deşi iniţial acceptaseră. În aceste condiţii, cele două persoane care trebuiau să fie preşedinţi la secţiile 539 şi 540 vor fi amendate potrivit legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BEJ Suceava a decis înlocuirea preşedinţilor secţiilor de votare din Slatina.
 Vizualizări articol: 1954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
BEJ Suceava a decis înlocuirea preşedinţilor secţiilor de votare din Slatina5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei