Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană susţine că va încerca să convingă FMI, BM şi CE că România nu este un caz pierdut

Marţi, 10 Noiembrie 2009 (14:21:35)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la Timişoara, că prioritatea sa este aprobarea unui buget pe anul următor, afirmând, de asemenea, că va încerca prin "lobby şi influenţă internaţională" să determine FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană să nu considere România "un caz pierdut".

"Pe mine mă interesează cum să ne aplecăm asupra proiectului cel mai important, care este aprobarea legii bugetului pe 2010. Singurul lucru bun pe care îl putem face util pentru această ţară în acest moment este să aşteptăm de la Guvernul Boc, în această săptămână, proiectul de buget pe 2010 şi să putem să dăm un primul semnal de stabilitate şi predictibilitate mediului economic românesc şi partenerilor internaţionali", a spus Geoană, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Geoană a spus că va încerca prin "lobby şi influenţă internaţională" să determine FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană să nu considere România "un caz pierdut".

"Vom încerca prin tot ce înseamnă influenţă şi lobby pe care îl avem în străinătate să îi determinăm pe cei de la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană să nu considere România ca un caz pierdut, ci ca o ţară care se regrupează după o perioadă traumativă de conducere prin dezbinare a actului preşedintelui", a spus Geoană.

Potrivit acestuia, formarea unui nou guvern se va putea face până la Crăciun, iar bugetul pe 2010 va putea fi modificat la începutul lunii ianuarie, în funcţie de priorităţile noului guvern.

"Eu consider că un guvern trebuie dat de noul preşedinte până la Crăciun, iar proiectul de buget trebuie aprobat acum şi evident modificat în funcţie de priorităţile noului guvern, până la începutul lunii ianuari. Parlamentul convocat în sesiune extraordinară în ianuarie va putea să dea noului Guvern tot ce înseamnă autoritate şi modficări legislative pentru a putea intra în forţă cu un proiect anticriză, un proiect de relansare economică şi un proiect al locurilor de muncă", a afirmat Geoană.

Liderul PSD Mircea Geoană le-a scris, vineri, directorului general al FMI, preşedintelui Băncii Mondiale şi comisarului UE pentru afaceri economice despre demersurile Parlamentului pentru a face posibilă adoptarea bugetului pe 2010, adăugând că după 6 decembrie România va pune punct crizei politice.

Scrisorile, al căror text este aproape identic, sunt adresate directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, lui Robert B. Zoellick, preşedintele Băncii Mondiale şi lui Joaquin Almunia, comisar pentru Afaceri Economice şi Monetare.

Liderul PSD, Mircea Geoană, le-a trimis, vineri, scrisori şi preşedintelui Traian Băsescu, dar şi premierului interimar Emil Boc, în care îi solicită să respecte hotărârea Parlamentului şi să transmită de urgenţă Legislativului proiectul bugetului de stat pe anul 2010.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2010.

Actul normativ modifică articolul 26 al Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat.

Propunerea legislativă va fi transmisă Senatului, care are calitatea de Cameră decizională.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană susţine că va încerca să convingă FMI, BM şi CE că România nu este un caz pierdut.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Geoană susţine că va încerca să convingă FMI, BM şi CE că România nu este un caz pierdut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei