Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Antonescu vrea să fie preşedinte dar are o problemă de cunoaştere a instituţiilor, a CSM

Marţi, 10 Noiembrie 2009 (16:00:52)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că liderul PNL Crin Antonescvu vrea să fie preşedintele României dar "are o problemă de cunoaştere a instituţiilor", CSM nefiind instituţia la care să se facă sesizări legate de constituţionalitate.

"CSM nu este instituţia la care să se facă sesizări legate de constiotuţionalitate. Vrea să fie preşedintele României, dar are o problemă de cunoaştere a instituţiilor. CSM nu judecă, nu poate da verdicte. Eu sunt parte a CSM, deci vă pot spune exact ce poate să facă", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că PNL, PSD şi chiar UDMR "ar putea să dărâme criza, decât să tot dărâme guverne".

Liderul PNL Crin Antonescu a transmis, marţi, o scrisoare preşedintelui CSM, în care îi solicită sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu existenţa unui conflict juridic, de natură constituţională, între preşedintele ţării şi Parlament, cu privire la procedura de învestitură a Guvernului.

"Stimate domnule preşedinte, mă adresez dumneavoastră fiindcă sunt profund îngrijorat de situaţia politică a ţării şi văd că niciunul dintre reprezentanţii autorităţilor publice care ar trebui să acţioneze responsabil, nu o fac. Având în vedere prerogativele constituţionale ce vă revin, în calitate de cetăţean şi de preşedinte al unui partid politic vă adresez rugămintea de a sesiza Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională între autorităţile publice reprezentate de Preşedintele României şi Parlamentul României, cu privire la procedura de învestitură a Guvernului, reglementată de art. 103 din Constituţia României", îi scrie Antonescu preşedintelui CSM, Virgil Andreieş.

În scrisoarea remisă agenţiei MEDIAFAX de către PNL, liderul liberal face un apel către CSM, care este garantul independenţei justiţiei, "să sesizeze arbitrul stabilit de legea fundamentală - Curtea Constituţională, pentru a da o soluţie în conformitate cu legea acestei situaţii de criză politică", motivând că "nu poate exista independenţa justiţiei, dacă legea fundamentală în România - Constituţia - este încălcată într-un mod flagrant, şi cei responsabili refuză să acţioneze".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Antonescu vrea să fie preşedinte dar are o problemă de cunoaştere a instituţiilor, a CSM.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Antonescu vrea să fie preşedinte dar are o problemă de cunoaştere a instituţiilor, a CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei