Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase îi cere lui Geoană să-şi întrerupă concediul pentru a convoca Birourile permanente

Marţi, 10 Noiembrie 2009 (16:00:14)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că este "absolut revoltată" că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a luat concediu de odihnă sau de campanie, în perioada în care România are nevoie de un Guvern, şi l-a invitat să fie preocupat şi de soarta ţării.

"Îl invit pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să se întoarcă din concediu şi să ia decizia, împreună cu mine, de a convoca cele două Birouri permanente pentru a da României şi românilor ceea ce aşteaptă, un guvern cu capacitate de exerciţiu deplină", a spus Anastase.

Ea a spus că îl invită pe Mircea Geoană să fie puţin preocupat şi de soarta ţării, nu munai de soarta sa şi a lui Marian Vanghelie

"Îl anunţ că nici FMI, nici criza economică nu stau pe loc pentru că dumnealui este în campanie electorală. În primul rând este preşedinte al Senatului şi, apoi, candidat la Preşedinţie", a adăugat Anastase.

Conducerea Senatului a stabilit, marţi, că vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu nu are competenţă pentru a stabili, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, o dată de convocare a Birourilor reunite şi că trebuie să ceară aprobarea din partea lui Mircea Geoană.

"Au fost argumente şi pro şi contra, majoritatea a decis că nu am această competenţă fără a obţine o aprobare din partea domnului Geoană sau fără a-l chema pe dânsul din concediu. Propunerea de chemare din concediu, având în vedere că expiră miercuri, nu a fost aprobată, aşa că urmează să iau legătura telefonic - domnul Geoană având un program de campanie - şi, în funcţie de ce voi primi de la dânsul, o voi informa şi pe Roberta Anastase şi ceilalţi colegi în legătură cu o posibilă dată a desfăşurării Birourilor reunite ale celor două Camere", a spus Meleşcanu.

El a precizat că va avea o discuţie cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi o va informa pe Roberta Anastase despre decizia acestuia în privinţa convocării Birourilor reunite.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, declarase anterior, pentru MEDIAFAX, că vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu (PNL) i-a promis că după şedinţa conducerii Senatului, de la ora 14.00, îi va da un răspuns privind convocarea Birourilor reunite pe tema învestirii Guvernului.

Anastase a spus că a cerut reunirea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea programului privind învestirea Cabinetului Negoiţă, însă "marea problemă a acestei proceduri este că Mircea Geoană (preşedintele Senatului - n.r.) s-a gândit să se odihnească puţin şi şi-a luat concediu". "E destul de neclar Regulamentul cu privire la cine poate convoca Birourile în locul dumnealui. Geoană i-a delegat atribuţiile lui Meleşcanu, dar ideea este până unde se deleagă aceste atribuţii", a spus Anastase.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat, luni după-amiază, că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Lista Guvernului propus de Liviu Negoiţă îi include pe Vasile Blaga (Dezvoltare şi Turism), Daniel Funeriu (Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport), Gabriel Oprea (Administraţie şi Interne), Gheorghe Pogea (Finanţe), Mihai Şeitan (Muncă), Radu Berceanu (Transporturi şi Comunicaţii), Valeriu Tabără (Agricultură), Adriean Videanu (Economie şi Comerţ), Anton Cristian Irimie (Sănătate), Mihai Stănişoară (Apărare), Cătălin Predoiu (Justiţie), Bogdan Aurescu (Externe), Sulfina Barbu (Mediu) şi Theodor Paleologu (Cultură).

O şedinţă a Birourilor permanente reunite a avut loc, luni , la ora 13.00, însă pe ordinea de zi a acesteia nu s-a aflat subiectul învestirii noului Guvern, întrucât Liviu negoiţă încă nu trimisese Parlamentului lista Cabinetului şi programul de guvernare. La finalul acestei şedinţe, chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a declarat că nu crede că se poate discuta în această săptămână lista Cabinetului Negoiţă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase îi cere lui Geoană să-şi întrerupă concediul pentru a convoca Birourile permanente.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase îi cere lui Geoană să-şi întrerupă concediul pentru a convoca Birourile permanente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei