Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BCR: Circa 23.000 de firme vor intra în insolvenţă în 2009, foarte puţine se restructurează

Marţi, 10 Noiembrie 2009 (16:04:12)

Circa 23.000 de firme vor intra în insolvenţă în acest an, 15.300 de societăţi apelând deja la această procedură în primele nouă luni, potrivit reprezentanţilor BCR, care susţin necesitatea creşterii numărului firmelor care se restructurează în detrimentrul celor care intră în insolvenţă.

"Numărul firmelor care se reorganizează şi se restructurează este foarte mic, iar cea mai mare provocare viitoare este să crească numărul firmelor care se restructurează şi să scadă numărul celor care intră în procedura de insolvenţă. Prin restructurare sau reorganizare este mai uşor să primeşti «banii proaspeţi» de care ai nevoie pentru a te redresa. Dacă eşti în insolvenţă nu vei primi aceşti «bani proaspeţi»", a declarat, marţi, Dan Weiler, executive director - Corporate Finance&Investment Banking în cadrul BCR.

Potrivit datelor prezentate de Weiler la un seminar pe tema investiţiilor în perioadă de declin economic, în primele nouă luni au 15.300 de firme au intrat în insolvenţă, estimările pentru întreg anul fiind de 23.000 de firme, cu aproape 60% mai multe faţă de 2008. Din cele 15.300 de firme, doar 2,5%, adică circa 400 de societăţi, au intrat în reorganizare sau restructurare.

Comparativ, în 2008 un număr de 15.300 de firme au intrat în insolvenţă, faţă de 8.300 în 2007.

"Mulţi dintre antreprenorii români sunt în perioada de negare a problemelor pe care le au. Ei trebuie să înţeleagă că mai bine elimini părţile din afacere care nu merg bine, sigur că unii vor pierde. În plus, achiziţia unei companii în reorganizare ar fi o oportunitate foarte bună", a adăugat Weiler.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BCR: Circa 23.000 de firme vor intra în insolvenţă în 2009, foarte puţine se restructurează.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BCR: Circa 23.000 de firme vor intra în insolvenţă în 2009, foarte puţine se restructurează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei