Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ar putea avea al 4-lea pilon de pensii pentru protejarea casnicelor şi muncitorilor la negru

Marţi, 10 Noiembrie 2009 (14:20:27)

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, că finalizarea reformei sistemului de pensii ar putea însemna şi introducerea unui nou pilon, pilonul zero, pentru protecţia persoanelor de vârsta a treia.

Şeitan a explicat că în România ar putea exista al patrulea pilon de pensie pe lângă cele trei sisteme deja existente, urmând să fie introdus şi pilonul zero care să dezvolte pensia socială minimă.

Pilonul zero este destinat persoanelor în vârstă care nu au contribuit la sistemul de pensii, printre acestea fiind femei casnice sau oameni care au lucrat la negru şi care, ajunşi la vârsta a treia, nu au niciun venit.

"Acest pilon va fi dezvoltat pentru protecţia persoanelor de vârsta a treia", a spus Şeitan

Întrebat de unde vor fi luaţi banii pentru asigurarea acestor pensii, secretarul de stat a precizat că fondurile vor fi alocate de la bugetul de stat.

În prezent există sistemul public de pensii, pilonul II şi III.

Referindu-se la sistemul public de pensii, Şeitan a precizat că nimeni nu-l va putea elimina, potrivit estimărilor, până în 2070 - 2080.

În ce priveşte pilonul II de pensii private, Şeitan a apreciat că acesta funcţionează corect şi cu profit, spre deosebire de pilonul III despre care a spus că funcţionează destul de timid.

Şeitan a f-cut aceste declaraţii în cadrul unei dezbateri pentru identificarea unor soluţii de redresare a ratei de dependenţă care să reformeze sistemul de pensii, organizate de Cartel Alfa, Academia de Advocacy, Asociaţia de Dezvoltare a Antreprenoriatului Feminin.

În cadrul dezbaterii, secretarul general al Sindicatului tehnic Tarom, Aurel Curdov, a propus introducerea unui nou pilon de pensii, minus 1, al cărui buget să fie construit din alocarea a 1% din comisionale pe care băncile le iau de pe cardurile angajaţilor, când acestea fac plăţi diverse prin intermediul cardurilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ar putea avea al 4-lea pilon de pensii pentru protejarea casnicelor şi muncitorilor la negru.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ar putea avea al 4-lea pilon de pensii pentru protejarea casnicelor şi muncitorilor la negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei