Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol public

Au tras 18 focuri de armă, după un şofer care nu a oprit la semnalul poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei încărcătoare de pistol au fost golite în noaptea de duminică spre luni de un echipaj din cadrul poliţiei rutiere în încercarea de a prinde un şofer care nu a vrut să oprească la semnalul oamenilor legii.
Duminică noapte, în jurul orei 23:45, o patrulă de poliţie rutieră a fost sesizată cu privire la faptul că şoferul unui microbuz VW Transporter, care circula pe strada Calea Unirii, se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii au trecut la urmărirea microbuzului cu pricina şi i-au făcut semn şoferului să oprească, însă acesta a apăsat pedala de acceleraţie.
Agenţii din maşina poliţiei rutiere au dat drumul la girofar şi la sirenă şi au pornit în urmărirea microbuzului de transport marfă.
Pentru că şoferul problemă punea în pericol siguranţa celorlalţi conducători auto, unul dintre poliţişti, în momentul în care maşinile au ajuns în dreptul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, a tras un foc de armă în plan vertical, însă tânărul de la volanul microbuzului nu a ridicat piciorul de pe acceleraţie, continuându-şi cursa nebună şi încercând să lase în urma maşina poliţiei.
Când şi-au dat seama că şoferul fugar nu are nici cea mai mică intenţie de a opri, poliţiştii au început să tragă şi alte focuri de armă în plan vertical, iar după ce maşinile au părăsit municipiul Suceava şi au ajuns în câmp deschis, au fost trase focuri şi înspre pneurile microbuzului.
S-au tras nu mai puţin de 17 gloanţe, iar câteva dintre acestea au lovit pneurile microbuzului, şoferul fiind nevoit să oprească pe raza comunei Dărmăneşti.
Tânărul de la volan, identificat în persoana unui anume Florin Lazurcă, în vârstă de 21 de ani, din oraşul Siret, a fost încătuşat imediat.
Pus să sufle în alcooltest, respectivul a fost găsit cu o alcoolemnie de 0,36 la mie în aerul expirat.
Poliţiştii l-au dus la Spitalul Judeţean, unde şoferului fugar i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, precum şi o probă de urină în vederea depistării în organism a eventualelor substanţe interzise.
În microbuz, alături de şoferul fugar, se afla şi o tânără, aceasta din urmă mărturisindu-le poliţiştilor că Lazurcă a călcat şi mai tare acceleraţia când a auzit că poliţiştii au început să tragă cu pistoalele după el.
Teribilistul şofer din Siret a scăpat destul de ieftin din toată această urmărire, alegându-se doar cu o sancţiune contravenţională şi cu permisul de conducere suspendat pentru trei luni.
Poliţiştii aşteaptă însă rezultatele probelor de sânge şi de urină şi continuă cercetările pentru a stabili dacă într-adevăr motivul pentru care Florin Lazurcă a încercat să fugă de poliţie este faptul că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au tras 18 focuri de armă, după un şofer care nu a oprit la semnalul poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 10002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Au tras 18 focuri de armă, după un şofer care nu a oprit la semnalul poliţiştilor4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prea putin trimis de
(10 nov 2009, 11:56:34
Ma mir ca sunt destul de rare cazurile de acest gen, avana in vedere faptul ca nu patesti mai nimic. 3 luni fara permis e prea putin. Stiti prea bine ce se intampla in America. Faci asa ceva, masina Politiei intra in tine si te scoate de pe drum. Oricum, mi se pare ca oamenii legii au mers prea mult. Chiar asa de greu le-a fost sa numereasca unul din pneuri de au ajuns pana in Darmanesti. Stiu ca e greu, viteza, vibratii, dar chiar sa mergi atatia km. Nu stiu ce sa zic. Poate ar trebui sa exerseze mai des trasul la tinta. Parerea mea.
1.1  RE: Prea putin trimis de
(10 nov 2009, 17:31:22
In SUA daca ii pui pe trooper-i sa alerge dupa tine cu focuri de arma, deja stai vreo cateva zile la racoare (pana iti revii) si pana cand judecatorul iti stabileste o cautiune consistenta apoi in functie de gravitatea faptei, judecatorul stabileste pedeapsa (amenda si interzicerea totala a dreptului de a conduce orice vehicol - ori inchisoare, in unele state).

Amenda contraventionala si 3 luni de permis suspendat e praf in ochi !! Legislatia ar trebui revizuita...
1.2  RE: Prea putin trimis de
(10 nov 2009, 22:16:26
Vorbesti prostii...nu e peste tot la fel. Gandeste-te ca aproape fiecare stat are propriile reglementari juridice.
1.3  RE: Prea putin trimis de
(11 nov 2009, 19:06:06
Am precizat ca doar in unele state. Intr-adevar, procedurile difera de la stat la stat. Esenta e ca respectivul ar fi pedepsit mult mai drastic oriunde in SUA pentru aceeasi fapta.

Salutari!
2.   ... trimis de
(10 nov 2009, 16:42:43
18 focuri... cam mult

Un singur foc in aer (pentru avertisment) apoi unul, maxim doua in roti.
3.   Rapiditate trimis de
(11 nov 2009, 08:57:57
Dupa cele 18 gloante de abia la Darmanesti "a fost nevoit" sa opreasca? Un T4 de zeci de ani nu a putut fi orit de Loganul politiei decat dupa vreo 10 km?
4.   Politia in urmarire trimis de
(11 nov 2009, 09:38:21
ce povesti bune de adormit copii.18 gloante??te mai si pomenesti ca sa si inrosit tiava pistolului.cel care a tras ori era biat si el ori a sustras vrio 10 cartuse pentru a le comercializa.la politia romina e posibel ori ce .sunt si traficanti de droguri printre ei asa ca ori va schimbati uniformele ori comportamentul .nui de ris ci sunteti de ris...
4.1  RE: Politia in urmarire trimis de
(11 nov 2009, 19:08:10
Ce usor sa aduci acuze fara probe. Te trezesti vorbind. Daca tot asa vorbesti precum scrii, e clar de ce esti asa de neinteles si frustrat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei