Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Guvernul va aloca fonduri din rezervă pentru a suplimenta de la 5 la 10 mil. doze de vaccin

Miercuri, 4 Noiembrie 2009 (16:46:10)

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, că Executivul va aloca, în şedinţa de miercuri, fonduri din rezerva sa pentru suplimentarea comenzii la Institutul Cantacuzino de la cinci la zece milioane de fiole de vaccin împotriva gripei AH1N1.

"Din fondul de rezervă al Guvernului se vor aloca, sper azi (miercuri - n.r.), în şedinţa de Guvern, banii necesari pentru suplimentarea comenzii la Institutul Cantacuzino de la cinci la zece milioane de fiole de vaccin, plus asigurarea resurselor pentru rezolvarea terapiilor intensive la nivelul prioritar – centre universitare – dar şi la nivelul celorlalte spitale judeţene. Sigur, este un proiect cu Banca Mondială, pe care sperăm să îl gestionăm în regim de urgenţă", a declarat Videanu, după audierea sa la Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor.

În cadrul audierilor, Videanu a precizat că suma de 21 de milioane de lei a fost deblocată din bugetul Ministerului Sănătăţii, banii fiind trimişi deja către spitale.

El a arătat, totodată, că în şedinţa de miercuri a Guvernului se va discuta despre deblocarea a 26 milioane de lei din rezerva Guvernului - pentru suplimentarea comenzii de vaccinuri - dar şi despre un împumut de 12 milioane de Euro de la Banca Mondială pentru gestionarea situaţiei privind gripa AH1N1.

Videanu a arătat că până la sfârşitul lunii noiembrie vor exista deja două milioane de doze de vaccin.

Întrebat câte doze de vaccin sunt disponibile, în condiţiile în care vaccinarea începe pe 26 decembrie, Videanu a precizat: "Acum două zile aveam 1.400.000 de doze de vaccin înfiolat. Până la sfârştitul lunii noiembrie vom depăşi cu mult două milioane".

"Institutul Cantacuzino este pregătit ca până la sfârşitul lunii decembrie să avem cele cinci milioane de doze necesare pentru acoperirea întregii populaţii care, teoretic, ar putea fi afectată de răspândirea virusului", a spus Videanu.

CSAT a decis, marţi, în şedinţa în care s-a analizat evoluţia gripei A/H1N1, suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de echipamente, medicamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri, apreciind totodată că, din punct de vedere medical, situaţia din România este sub control.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Guvernul va aloca fonduri din rezervă pentru a suplimenta de la 5 la 10 mil. doze de vaccin.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Guvernul va aloca fonduri din rezervă pentru a suplimenta de la 5 la 10 mil. doze de vaccin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei