Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alte 91 cazuri de gripă AH1N1, confirmate în ultimele 24 de ore, numărul total a ajuns la 672

Miercuri, 4 Noiembrie 2009 (15:48:11)

Alte 91 de cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 672, potrivit statisticilor oficiale.

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 91 de cazuri noi de infecţie cu gripa nouă AH1N1. Numărul total de cazuri confirmate este de 672, nu s-a înregistrat niciun deces.

Cele 91 de cazuri noi de gripă AH1N1 au fost înregistrate în Bucureşti (20) şi judeţele Dolj (17), Iaşi (12) Arad, Suceava (câte şase), Cluj, Maramureş (câte cinci), Galaţi, Prahova (câte trei), Bacău, Braşov, Constanţa, Vaslui (câte două), Argeş, Ialomiţa, Ilfov, Sibiu, Timiş, Tulcea (câte unu), se arată într-un comunicat de miercuri al Ministerului Sănătăţii.

Pacienţii prezintă forme uşoare de boală şi se află sub tratament de specialitate.

Ministerul Sănătăţii menţionează că două dintre persoanele confirmate în judeţul Suceava au călătorit în Ucraina, la Cernăuţi, în perioada 26 - 30 octombrie, iar debutul simptomatologiei a avut loc în 31 octombrie. Ambele persoane prezintă o formă uşoară de gripă şi primesc tratament de specialitate, fiind izolate la domiciliu deoarece au refuzat internarea.

Totodată, Ministerul Sănătăţii atenţionează populaţia să respecte indicaţiile medicilor cu privire la igiena personală şi recomandă evitarea locurilor aglomerate. În cazul apariţiei oricăror simptome de viroză respiratorie, specialiştii recomandă populaţiei să consulte medicul de familie, care poate recomanda prezentarea la un medic specialist, şi să evite automedicaţia. Izolarea bolnavilor la domiciliu este foarte importantă pentru limitarea răspândirii virusului.

"Precizăm că nu este necesară prezentarea la medicul specialist din spital fără a prezenta semne de îmbolnăvire şi fără recomandarea medicului de familie", se mai arată în comunicatul citat.

Simptomele infecţiei cu virusul gripal AH1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii, respectiv rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.

Specialiştii spun că numărul mare de cazuri confirmate în această perioadă este cauzat de pătrunderea şi răspândirea virusului AH1N1 pandemic în colectivităţile de copii şi tineri din judeţele Iaşi, Dolj, Prahova şi din municipiul Bucureşti.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, marţi, în şedinţa în care s-a analizat evoluţia gripei AH1N1, suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de echipamente, medicamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri, apreciind totodată că, din punct de vedere medical, situaţia din România este sub control.

CSAT a analizat situaţia gripei AH1N1, scenariile diferite de evoluţie a pandemiei, precum şi măsurile care se impun a fi luate în continuare de către Guvern, membrii CSAT fiind informaţi cu privire la măsurile luate de Ministerul Sănătăţii în vederea limitării răspândirii infecţiilor cu AH1N1, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, în cadrul CSAT s-au discutat o serie de măsuri pentru o mai bună comunicare între instituţiile responsabile, precum şi pentru o mai bună informare a opiniei publice. În acelaşi timp, s-au analizat implicaţiile circulaţiei persoanelor la frontiera cu Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria, unde se înregistrează focare extinse de gripă AH1N1 şi forme mai severe de boală.

Ministerul Administraţiei şi Internelor monitorizează tranzitul la frontieră în scopul identificării potenţialilor bolnavi cu afecţiuni respiratorii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte 91 cazuri de gripă AH1N1, confirmate în ultimele 24 de ore, numărul total a ajuns la 672.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte 91 cazuri de gripă AH1N1, confirmate în ultimele 24 de ore, numărul total a ajuns la 6720.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei