Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 oct 2009 - Anul XIV, nr. 251 (4237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu, de acord cu referendumul privind parlamentarii, dar nu în aceeaşi zi cu alegerile

Luni, 26 Octombrie 2009 (17:13:34)

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu susţine că este de acord cu referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, dar consideră că nu a fost ales momentul potrivit, în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Da, sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Da, sunt de acord cu referendumul, dar nu în orice situaţie şi mai ales într-o situaţie din aceasta, de alegeri prezidenţiale. Eu consider că preşedintele procedează pervers, a mutat atenţia către acest referendum în dorinţa de a ieşi foarte mulţi la vot. Ăsta e un lucru bun, dar acest referendum putea fi făcut până acum de cel puţin 4.426 de ori", a declarat Sorin Oprescu, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Oprescu susţine că Traian Băsescu nu a fost corect faţă de ceilalţi candidaţi atunci când a fixat data de 22 noiembrie pentru referendum, în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale.

"Nu cred că este corect faţă de ceilalţi candidaţi să faci referendumul exact în momentul când trebuie să se voteze pentru alegerile prezidenţiale. Putea să o facă mai demult. Eu l-aş întreba pe domnul preşedinte un singur lucru: de ce nu a făcut multe lucruri până acum ? Spunea că are nevoie de încă un mandat. De ce multe lucruri au rămas nefăcute?", a mai spus Oprescu.

El a spus că Traian Băsescu va ieşi din nou preşedinte în cazul în care românii vor să trăiască în exact aceleaşi condiţii în care au trăit în ultimii cinci ani.

"Dacă oamenii sunt mulţumiţi cum au trăit în ultimii ani, ascultând despre cum o să trebuiască să muncească mai mult până la 65 de ani, timp în care rata de supravieţuire la români este cu 14 ani mai mică decât în Uniunea Europeană, dacă bătrânii cu pensiile pe care le au pot să reziste încă cinci ani de zile ca să primească medicamente prin poştă, dacă profesorii pot să intre în clasă în condiţiile de umilinţă în care sunt ţinuţi, dacă doctorii pot să se ducă la spital şi să nu aibă medicamente şi la materiale sanitare, atunci să-l voteze pe domnul Băsescu", a mai spus Oprescu.

Pe de altă parte, Sorin Oprescu consideră că actuala clasă politică trebuie să rezolve cât mai repede criza economică şi să nu mai aştepte până după alegerile prezidenţiale ca să ia măsurile necesare.

"Cum vom depăşi criza? Cu scandaluri? Îl lăsăm pe preşedintele care vine să facă schimbările. Ce schimbări să facă ? Dacă domnul Băsescu doreşte, să rezolve acuma, domnul Geoană doreşte şi este deschis, să rezolve acuma, domnul Crin Antonescu doreşte să rezolve acuma, s-o rezolve acuma. Nu mă apuc să-l operez pe bolnav peste o lună de zile, când îl cauţi pe bolnav şi-l găseşti la loc de verdeaţă, la loc de linişte. Ce aşteaptă? Până în octombrie s-a raportat că sunt 700.000 de şomeri, mergem la un milion aşa cum estimează statistica, mergem la degradarea vieţii obişmuite din punct de vedere al coşului zilnic", a declarat Oprescu.

Candidatul independent Sorin Oprescu mai spune că nu are prea multă încredere nici în Guvernul Croitoru, pe care l-a numit "Guvernul Boc 3", deoarece este alcătuit din şapte-opt miniştri care au fost şi în cabinetele anterioare şi pentru faptul că nu sunt luate măsuri pragmatice şi se continuă pe linia promisiunilor "deşarte".

Aflat luni într-un turneu electoral în judeţul Constanţa, Sorin Oprescu a avut mai multe întâlniri cu alegătorii din Medgidia şi municipiul Constanţa. De la ora 19,30, el va avea o nouă întâlnire cu constănţenii la Casa de Cultură, moment urmat de un concert susţinut de trupa Iris.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu, de acord cu referendumul privind parlamentarii, dar nu în aceeaşi zi cu alegerile.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu, de acord cu referendumul privind parlamentarii, dar nu în aceeaşi zi cu alegerile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei