Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 oct 2009 - Anul XIV, nr. 251 (4237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: Dacă Guvernul Croitoru pică, se poate desemna un alt premier sau rămâne cel interimar

Luni, 26 Octombrie 2009 (13:56:33)

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN, că în cazul în care Guvernul Croitoru nu va fi investit de Parlament, există două variante, a desemnării unui nou premier sau a rămânerii a Guvernului interimar până după alegeri.

Întrebat dacă PDL are o strategie în cazul în care Guvernul propus de Lucian Croitoru nu va primi votul Parlamentului, Flutur a răspuns: "Daţi-ne voie să fim optimişti şi să sperăm, pentru că miercuri e o zi importantă...e vorba de o tranşă de bani de la FMI pentru pensii, pentru agricultori.. Sigur că, dacă nu va trece acest guvern - noi nu dorim să discutăm acum acest lucru - există variante constituţionale pe care le vom respecta şi preşedintele va respecta acest lucru pas cu pas".

El a menţionat că Guvernul şi premierul desemnat s-a încadrat perfect în termenii constituţionali pentru a depune lista Executivului la Parlament. "Cred că din acest punct de vedere merită respectul politicienilor şi a parlamentarilor. Mai departe vom vedea ce este de făcut. Noi suntem încrezători că acest Guvern va trece", a adăugat Flutur.

Gheorghe Flutur a precizat că, aşa cum a declarat şi preşedintele Traian Băsescu, există două variante, în cazul în care Executivul popus de Croitoru va fi respins prin votul Parlamentului. "Fie se poate veni, în urma consultărilor cu partidele parlamentare, cu o nouă propunere care va desemna un nou cabinet, fie dacă nu, să gestioneze acest Guvern interimar treburile ţării", a explicat el.

Întrebat ce variantă ar prefera PDL, Flutur a răspuns: "Varianta Lucian Croitoru".

"Nu am luat deocamdată în calcul altă variantă, dacă va fi, vom avea un punct de vedere foarte rapid", a adăugat el.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii social-democraţi nu vor da aviz favorabil, la audierile din comisii, niciunui ministru propus de premierul-desemnat, Lucian Croitoru, cu o singură posibilă excepţie: Bogan Aurescu.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anunţat, vineri, că a transmis Parlamentului lista unui Guvern format din 14 ministere, din care fac parte 7 miniştri din Cabinetul actual, cât şi tehnocraţi, precum Bogdan Aurescu şi Mihai Şeitan.

Lista Guvernului propus de Croitoru este formată din : Gheorghe Pogea - Finanţe, Emeric Saghi - Interne, Radu Berceanu - Transporturi, Bogdan Aurescu - Externe, Adriean Videanu - Economie, Daniel Funeriu - Educaţie, Tineret, Sport, Vasile Blaga - Dezvoltare Regională, Mihai Şeitan - Muncă, Cătălin Predoiu - Justiţie, Adrian Rădulescu - Agricultură, Cristian Vlădescu - Sănătate, Theodor Paleologu - Cultură, Sulfina Barbu - Mediu, Mihai Stănişoară-Apărare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Dacă Guvernul Croitoru pică, se poate desemna un alt premier sau rămâne cel interimar.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Dacă Guvernul Croitoru pică, se poate desemna un alt premier sau rămâne cel interimar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei