Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 oct 2009 - Anul XIV, nr. 251 (4237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei motive pentru a mânca mai puţină carne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă alegeţi să mâncaţi preparate pe bază de carne doar o dată pe săptămână, în scurt timp veţi vedea beneficiile unui astfel de regim alimentar.

În ultimul timp, carnea a devenit un produs din ce în ce mai controversat, din cauza multitudinii de produse chimice, furaje şi hormoni de creştere cu care sunt „îndopate” animalele în crescătorii. Pentru a fi siguri că vă menţineţi sănătatea sau măcar că aceasta nu este afectată atât de mult de ceea ce mâncaţi, cea mai bună soluţie ar fi să renunţaţi la consumul preparatelor pe bază de carne. Dacă nu sunteţi convins că o astfel de atitudine s-ar potrivi personalităţii dumneavoastră, vă prezentăm trei motive pentru a renunţa la consumul de carne.

 

Mai puţină carne înseamnă o sănătate de fier

Alimentele pe bază de carne, în special carne roşie, sunt, poate, cea mai importantă sursă de grăsimi saturate din alimentaţie. Reducerea cantităţii de carne consumată într-o zi, fie că este vorba de carne de vită, de porc, de miel sau de pui, poate diminua în mod semnificativ riscul apariţiei bolilor cardiace şi a anumitor forme de cancer.
Nutriţioniştii sunt de părere că scăderea consumului de carne încurajează consumul de legume. În plus, dacă în fiecare zi vă îmbogăţiţi alimentaţia cu o cantitate cât de mică de legume, puteţi reduce cu până la patru la sută riscul de a vă îmbolnăvi de inimă şi cu până la şase la sută riscul unui atac cerebral.

 

Faceţi economii

Un consum mai mic de carne vă poate ajuta să fentaţi criza. Un kilogram de carne de vită costă aproximativ 20 de lei, cu mult mai mult decât un kilogram de fasole, de cartofi sau orice legumă.
Dacă o familie formată din patru persoane renunţă o zi pe săptămână la friptură în favoarea unei mese sănătoase compuse din legume, economiile realizate se vor simţi în scurt timp.

 

Mâncând mai puţină carne salvaţi planeta

Industria crescătoare de animale este „responsabilă” pentru o cincime din cantitatea totală de gaze de seră emisă pe planetă şi, în plus, foloseşte până la 30 la sută din resursele solurilor.
Din acest punct de vedere, „acţiunea” legumelor şi a altor produse ale pământului nici măcar nu poate fi luată în seamă. Profesorii universitari americani au făcut o comparaţie interesantă. Ei au spus că beneficiile renunţării la consumul a 600 de grame de carne (ceea ce înseamnă cantitatea de carne consumată la o masă de o familie formată din patru persoane) echivalează cu cele aduse de schimbarea unui autovehicul standard cu o maşină hibrid de ultimă generaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei motive pentru a mânca mai puţină carne.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei motive pentru a mânca mai puţină carne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Regim trimis de
(26 oct 2009, 14:29:01
prostii, minciuni.....cum poate munci un om 10-14 ore/zi cu un ghiveci de legume sau o salata de vinete? glumiti.....poate unul care nu face absolut nimic si vrea sa-si duca zilele cit de cit, da......altfel, sunt glume.....de cind este lumea si pamintul trebuie sa maninci si proteine animale........ da, sa tii un post de citeva saptamini, dar asa, in permanenta, sunt glume urite..... daca nici sa maninci ceva bun nu poti, ce ne mai ramine? cimitirul..... si asa avem atita mizerie , mizerie de toate felurile, minciuni, oamenii s-au inrait, boli de toate felurile ne-au umplut, parca totul este un calvar, un vis urit...... nimic nu este frumos, atractiv, sa te bucuri de ceva...nimic.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei