Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2009 - Anul XIV, nr. 237 (4223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corturi instalate în centrul Iaşiului pentru pelerinii care vor veni de Sfânta Parascheva

Vineri, 9 Octombrie 2009 (16:22:15)

Câteva sute de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi în următoarele zile, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, pelerinii urmând să-şi petreacă nopţile în are liber, în corturi speciale, sau în casele unor enoriaşi din Iaşi.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din incinta vechii Catedrale Mitropolitane din Iaşi sâmbătă dimineaţă, pentru ca primii pelerini care ajung la Iaşi să se poată închina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit preotului Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, duminică seară moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi purtate pe străzile Iaşiului, într-un pelerinaj intitulat "Calea Sfinţilor". În aceeaşi seară, din incinta Bisericii "Sfântul Nicolae Domnesc" vor fi scoase moaştele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. Ulterior, moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Ierarh Vasile cel Mare vor fi purtatate în procesiune pe străzi, după care vor fi depuse pe esplanada Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

În 14 octombrie, în faţa Catedralei, pe o senă special amenajată, va avea loc Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de un sobor format din zeci de preoţi, în frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Potrivit preotului Constantin Sturzu, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi reintrodusă, cel mai probabil joi, 15 octombrie, în Catedrala Mitropolitană.

Sfânta Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, Iaşiul se transformă în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Primii pelerini sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi încă de vineri seară, municipalitatea instalând în centrul oraşului mai multe corturi, unde aceştia se pot adăposti pe timpul nopţii. Totodată, Arhiepiscopia Iaşilor a anunţat că o parte dintre credincioşi vor fi cazaţi în casele enoriaşilor din Iaşi.

De asemenea, mai multe instituţii, firme şi organizaţii locale s-au oferit să servească ceaiuri calde, sandviciuri şi apă minerală credincioşilor care vor sta noaptea la cozile formate în jurul Mitropoliei, pentru a se închina la sfintele moaşte. Reprezentanţii Mitropoliei susţin că în următoarele zile vor sosi la Iaşi câteva sute de mii de pelerini din întreaga ţară, mai multe parohii din din diverse judeţe ale ţării anunţând că au închiriat mijloace de transport pentru credincioşii care doresc să ajungă în Moldova.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corturi instalate în centrul Iaşiului pentru pelerinii care vor veni de Sfânta Parascheva.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Corturi instalate în centrul Iaşiului pentru pelerinii care vor veni de Sfânta Parascheva5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei