Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2009 - Anul XIV, nr. 237 (4223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Semnale îngrijorătoare

Tâlhăria primăriţei de la Voitinel, avertismentul infractorilor „şcoliţi” peste hotare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul Mariei Pleşca, primăriţa din comuna Voitinel, atacată în casă de patru indivizi cu cagule, aduce în actualitate problematica sucevenilor care au comis infracţiuni în străinătate şi care revin acasă pentru a da lovituri la pont. Acest risc a fost anticipat de mai multă vreme de poliţie, iar cercetările din cazul tâlhăriei recent petrecute tind să ducă spre această variantă.

 

Tâlhăria comisă sâmbăta trecută, în plină noapte, a avut un mod de operare nou pentru judeţul Suceava. Mai întâi indivizii şi-au pregătit atent lovitura, alegând o familie prosperă şi ştiind că Maria Pleşca este singură acasă în acea noapte, soţul său, poliţist, fiind în misiune.
Cagule, pistol la tâmplă, urme puţine de răvăşire care să permită adunarea de indicii de către poliţie, victimă agresată doar atât cât a fost nevoie pentru a spune unde are banii, sunt elemente care demonstrează că gruparea cel puţin a încercat să acţioneze profesionist, fapt nereuşit pe deplin, având în vedere că femeia s-a dezlegat imediat ce atacatorii au ieşit din casă.
Bineînţeles că pentru toate acestea nu este obligatoriu ca autorii să fie „specialişti” care au mai comis astfel de fapte, însă surse din rândul anchetatorilor confirmă faptul că printre suspecţi sunt indivizi din această categorie. Cel mai plauzibil scenariu este că autorii ar fi vicoveni din noua gardă de infractori care a acţionat peste hotare în ultimii ani.
De altfel, indivizii dubioşi din zonă sunt recunoscuţi pentru vizitele dese pe care le fac acasă, însă pe termene scurte, cel mult o lună, apoi întorcându-se în ţările în care au stat în ultimii ani, Italia, Anglia sau Irlanda.

 

Judeţul Suceava, sursă de infractori peste hotare

Oficial, nimeni din poliţie nu poate confirma o astfel de variantă, până ce nu vor fi reţinuţi toţi cei patru autori, însă cert este că pericolul legat de această categorie de suceveni este ridicat, iar fapte asemănătoare de tâlhărie ori jafuri armate nu sunt deloc excluse.
De ani de zile, lucrătorii specializaţi de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au adunat în statistici nume de suceveni cu infracţiuni comise în străinătate, judeţul nostru fiind una din sursele principale în privinţa românilor cu astfel de preocupări.
Zona Vicov a fost întotdeauna de frunte din acest punct de vedere, Constantin Nistor, zis Copilu, sau Valentin Vasile Ţugui, zis Kempes, reprezentând doar două exemple de infractori periculoşi, din generaţii diferite.

 

Ancheta nu face progrese

În cazul tâlhăriei asupra Mariei Pleşca, ancheta poliţiei pare a fi intrat în impas.
Deocamdată, singurul suspect reţinut în acest caz este Costică Niţu, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Vicovu de Sus. Acesta este cunoscut în localitate mai degrabă ca un gospodar decât ca un infractor. Totuşi nu este chiar aşa, acesta fiind trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, şi fiind cercetat şi într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Bărbatul a şi lucrat mai mulţi ani în străinătate, însă anchetatorii nu îl includ totuşi în categoria celor care au mai comis astfel de infracţiuni, el fiind mai curând pionul cel mai puţin important în grupare.
Anchetatorii au certitudinea că în tâlhărie au fost implicate patru persoane. După ce femeia tâlhărită a reuşit să se dezlege şi a anunţat poliţia, s-au organizat imediat filtre, un autoturism devenind suspect după ce a întors brusc atunci când a văzut maşina oamenilor legii. A urmat o scurtă urmărire cu maşinile, după care cei patru indivizi au laut-o la fugă prin pădurea din zonă. Singurul reţinut a fost Niţu, ceilalţi pierzându-se în întuneric.
În această dimineaţă, la Tribunalul Suceava se judecă recursul înaintat de suspectul reţinut, până în momentul de faţă acesta negând cu vehemenţă implicarea în faptă. De cealaltă parte, anchetatori spun că au probe clare care îl incriminează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tâlhăria primăriţei de la Voitinel, avertismentul infractorilor „şcoliţi” peste hotare.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 9 voturi
Tâlhăria primăriţei de la Voitinel, avertismentul infractorilor „şcoliţi” peste hotare1.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
( 9 oct 2009, 17:52:14
de ce nu se zice adevarul ? aceasta maria plesca e implicata in traficul cu tigari si de aceea a fost "jefuita" , nu a dat banii la tipii respectivi , si de aici toata tarasenia
2.   Special trimis de
( 9 oct 2009, 22:02:53
se stie in tot vicovu ce afaceri a facut doamna plesca mai putin politia cai sotie de politist pina la urma se afla adevaru nu ramine un mister ,
3.   Se stie trimis de
( 9 oct 2009, 22:22:46
se stie , dar nu o sa fie trasa la raspundere . sa fim seriosi... daca nu era functionara si sotul ei nu era politist si nu aveau pile .. deja prea multe conditii.. doar in cazul asta putea sa fie trasa la raspundere , bine .. am uitat sa mentionez , daca nu avea si bani ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei