Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2009 - Anul XIV, nr. 237 (4223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Aduc banii fericire?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miting de proporţii în Piaţa Victoriei din Bucureşti sub ferestrele birourilor domnului Boc, premier şi ministru, şi al doamnei Udrea, dublu ministru. Mitingiştii - profesori, educatoare, doctori şi moaşe comunale, poliţişti şi purtători de cotiere prin hăţişurile birocraţiei româneşti – cer salarii decente.
Înţeleg că salariile lor sunt indecente. Daţi-ne bani!, strigă ei. Nu mai vrem să muncim pe de-a moaca. Gata! Trompete, pancarte cu înscrisuri ultimative, huiduieli şi fluierături. Geamurile Palatului au rămas însă pe toată durata „zgomotului de afară” (l-am citat pe domnul Mircea Geoană) închise. Închise au rămas şi baierele pungii domnului Pogea, mai marele finanţelor, acum şi ministru peste domeniul sensibil al muncii. N-avem, este răspunsul. Nu v-am micşorat nimic, rosteşte la televizor premierul. Ba ne-aţi micşorat, strigă dascălii. Vacarmul are ca laitmotiv banul, bani, banii. Aduc banii fericirea? Aduc, cu condiţia să fie mulţi.
Câteva ştiri de presă sunt năucitoare. Ministresa mediului, aceeaşi cu ministresa turismului, a primit cât ai bate din palme vreo 30 de milioane de euro pentru igienizarea parcurilor. Păi le igienizează gerul mai bine, că iarna e aproape şi le igienizează şi ieftin.
Domnul Radu Berceanu, ministrul trenurilor care zboară de pe şine direct în arătură (poate de aceea a primit şi portofoliul lanurilor de grâu) cumpără tot acum, în momentele de vârf ale marelui balamuc finaciar, locomotive care aleargă pe şine cu viteze de peste 200 de km pe oră. Păi ce faci cu ele, nea Răducule din Dolj, fiindcă şinele româneşti nu suportă viteze mai mari de 100 – 120 de km pe oră? Şi uite aşa s-au mai dus 6,7 milioane de euro pe Apa Sâmbetei.
Am dat doar două exemple din noianul care există şi care desenează nechibzuinţa guvernamentală şi dezmăţul uneori. Lipind aceste mostre ale risipei peste dosarul crizei care aruncă în şomaj sute de mii de oameni, avem o explicaţie a mâniei mitingiştilor din Piaţa Victoriei.
Sunt profesoară, se plânge o femeie din Giurgiu, am trei copii de crescut şi de îngrijit un soţ pensionat pe motiv de accident. Nu-i pot ţine cu leafa pe care o am. Aveţi, zice reporteriţa, satisfacţii sufleteşti, educaţi tinerele vlăstare ale patriei. Da, răspunde crispată femeia, dar elevii, auzind că şcoala românească scoate numai tâmpiţi, reacţionează ca atare. Dispreţuiesc profesorii, îi tratează cu obrăznicie. Într-o clasă un elev s-a supărat atât de tare pe profesorul lui, încât l-a luat la bătaie. În curând elevii vor pune note în catalog dascălilor sau îi vor afară din clasă dacă nu sunt cuminţi.
Bani, bani, bani. Politică şi iar politică. Multă şi sufocantă. Până şi aerul pe care-l respirăm este politic.
În Parlament, liberalii au înaintat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc II. Moţiunea va fi votată şi de PSD, declară Mircea Geaonă, ceea ce va duce la căderea guvernului în ziua de 13 ale lunii curente. În paralel, PD-L se anunţă sigur pe frâiele puterii şi cumpără la marele talcioc parlamentar, voturi. Ne mai trebuie vreo zece voturi şi gata, declară liniştit un senator PD-L.
Cu alte cuvinte, zeci de parlamentari de la alte formaţiuni (PSD, PNL,UDMR) au fost deja cumpăraţi. Cu ce? Cu promisiuni sau direct cu bani cash? Zornăie pe toate tejghelele banii. Bani care nu sunt pentru pensii sau salarii decente, ci pentru tranzacţii politice murdare. Veselă şi frumoasă ţară, în nemărginita ei tristeţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aduc banii fericire?.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Aduc banii fericire?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei