Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2009 - Anul XIV, nr. 237 (4223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc, despre acuzele PSD privind fraudarea alegerilor: Decizia, luată când PSD era în Guvern

Vineri, 9 Octombrie 2009 (16:22:57)

Premierul Emil Boc a respins, vineri, acuzaţiile PSD privind încercarea de fraudare a alegerilor prin mărirea numărului secţiilor de votare din străinătate, precizând că decizia a fost luată când PSD era în Guvern, martore fiind stenogramele.

"În şedinţa de Guvern, în prezenţa PSD-ului s-au discutat aspectele secţiilor de votare din străinătate şi îi rog să îşi amintească acest lucru, dacă nu, stau martor stenogramele şedinţelor", a spus premierul Boc.

El a precizat că Executivul a decis să se pună la dispoziţia românilor din străinătate oportunităţi de vot, şi anume să fie organizate secţii de votare cât mai aproape de locul unde aceştia se află, pentru a li se putea permite exercitarea dreptului de vot.

"Acest lucru a fost discutat încă din perioada când PSD era la guvernare, cu toţi miniştrii la masă. De atunci s-a luat decizia, în prezenţa lor, s-a luat hotrărârea de a multiplica, acolo unde trebuie, numărul secţiilor de votare", a spus el.

Întrebat cum comentează acuzaţiile aduse de PSD privind încercarea de fraudare a alegerilor, Boc a spus: "Asta este treaba Opoziţiei".

Senatorul PSD Titus Corlăţean l-a acuzat, vineri, într-o conferinţă de presă, pe primul-ministru Emil Boc de tentativă de fraudare a alegerilor prezidenţiale, întrucât ar fi solicitat, săptămâna trecută, în Guvern, dublarea numărului secţiilor de votare din străinătate, fără un fundament coerent.

Corlăţean a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, premierul Boc a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să aprobe creşterea numărului de secţii de votare din străinătate, care să fie operaţionale pentru alegerile prezedenţiale, astfel încât numărul acestora să ajungă la 400, dublu faţă de numărul secţiilor deschise la alegerile europarlamentare (190).

El a precizat, astfel, că premierul Boc vizează creşterea de 10 ori a numărului de secţii de votare în Spania ( de la 9 la 90), de şase ori în Italia (de la 16 la 90) şi de şase ori în R. Moldova (de la 4 la 25).

Corlăţean a precizat că demersului premierului Boc de a dubla numărul secţiilor de votare din cele trei ţări nu are un fundament coerent, în condiţiile în care numărul românilor care votează în străinătate este relativ egal la diferite scrutinuri – circa 13.000 – iar ambasadele au solicitat o creştere limitată a numărului secţiilor, care să ţină cont de resursele bugetare şi umane disponibile.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc, despre acuzele PSD privind fraudarea alegerilor: Decizia, luată când PSD era în Guvern.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc, despre acuzele PSD privind fraudarea alegerilor: Decizia, luată când PSD era în Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei